Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mrzljak

250 godina kapele Sv. Jelene Križarice u Otrovancu

Vjernici iz Otrovanca, mjestašca u župi sv. Vida mučenika u Pitomači, svečano su u nedjelju 18. kolovoza proslavili 250 godina postojanja kapele Sv. Jelene Križarice misnim slavljem koje je predvodio apostolski administrator Varaždinske biskupije mons. Josip Mrzljak.

Mons. Mrzljak: Treba se stoga othrvati lakšim i jednostavnijim ponudama od puta kršćanskog života

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo, u četvrtak 15. kolovoza, apostolski administrator Varaždinske biskupije mons. Josip Mrzljak predsjedao je svečanim euharistijskim slavljem u dvorištu župne crkve Uznesenja BDM u varaždinskom prigradskom naselju Biškupec uz suslavlje domaćeg župnika Tomislava Dodleka i brojne svećenike iz cijele Varaždinske biskupije.

Biskup Mrzljak: Grijeh oholosti najveća je zapreka za vjeru

U župi svetog Nikole biskupa u Čakovcu u petak 2. kolovoza svečano je proslavljen blagdan Gospe od Anđela - Porcijunkulovo. Središnje euharistijsko slavlje u dvorištu Franjevačkog samostana na istoimenom trgu u samom središtu Čakovca predslavio je apostolski administrator Varaždinske biskupije Josip Mrzljak, umirovljeni varaždinski biskup.

Biskup Mrzljak predvodio slavlje u Krku

Koncelebriranim misnim slavljem koje je u utorak 4. lipnja u krčkoj katedrali predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak svečano je proslavljena svetkovina sv. Kvirina, zaštitnika Krčke biskupije i Grada Krka.

Varaždinski biskup Josip Mrzljak o bleiburškoj komemoraciji

Emisija „Otvoreno“ emitirana 7. svibnja na Prvom programu HTV-a bila je posvećena Danu oslobođenja Zagreba i komemoraciji na Bleiburgu koja će se održati 18. svibnja. Jedan od gostiju u emisiji bio je i varaždinski biskup Josip Mrzljak .

Biskup Mrzljak na pučkim misijama u župi Belica

U župi Uznesenja BDM u Belici, u Čakovečkom dekanatu, održavaju se od 28. travnja do 5. svibnja pučke misije koje vodi o. Zvonko Vlah, isusovac iz Opatije, ujedno nacionalni tajnik Papinske svjetske molitvene mreže.

1 2 3 5