Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mrzljak

Jedinstvena pobožnost Marijin put u Klenovniku

Tradicionalnu i jedinstvenu pobožnost Marijin put u Klenovniku uoči svetkovine Svih svetih, u četvrtak 31. listopada, predvodio je mons. Josip Mrzljak, apostolski administrator Varaždinske biskupije, a s njime je u zajedništvu bilo desetak svećenika mjesne Crkve, kao i vjernici župe Presvetoga Trojstva iz Klenovnika.

Biskup Mrzljak: „Nema ‘diplomiranog vjernika’“

Večernju misu sa zazivom Duha Svetoga povodom početka nove školske i akademske godine predvodio je u nedjelju 6. listopada u varaždinskoj katedrali mons. Josip Mrzljak, apostolski administrator Varaždinske biskupije.

250 godina kapele Sv. Jelene Križarice u Otrovancu

Vjernici iz Otrovanca, mjestašca u župi sv. Vida mučenika u Pitomači, svečano su u nedjelju 18. kolovoza proslavili 250 godina postojanja kapele Sv. Jelene Križarice misnim slavljem koje je predvodio apostolski administrator Varaždinske biskupije mons. Josip Mrzljak.

Mons. Mrzljak: Treba se stoga othrvati lakšim i jednostavnijim ponudama od puta kršćanskog života

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo, u četvrtak 15. kolovoza, apostolski administrator Varaždinske biskupije mons. Josip Mrzljak predsjedao je svečanim euharistijskim slavljem u dvorištu župne crkve Uznesenja BDM u varaždinskom prigradskom naselju Biškupec uz suslavlje domaćeg župnika Tomislava Dodleka i brojne svećenike iz cijele Varaždinske biskupije.

Biskup Mrzljak: Grijeh oholosti najveća je zapreka za vjeru

U župi svetog Nikole biskupa u Čakovcu u petak 2. kolovoza svečano je proslavljen blagdan Gospe od Anđela - Porcijunkulovo. Središnje euharistijsko slavlje u dvorištu Franjevačkog samostana na istoimenom trgu u samom središtu Čakovca predslavio je apostolski administrator Varaždinske biskupije Josip Mrzljak, umirovljeni varaždinski biskup.

1 2 3 6