Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mucenistvo

"Odium fidei" (mržnja prema vjeri) u mučeništvu bl. Giuseppea Puglisia

Prefekt Dikasterija za kauze svetaca kardinal Marcello Semeraro sudjelovao je 12. prosinca na simpoziju o bl. Giuseppeu Puglisiu, prezbiteru kojeg je prije 30 godina ubila mafija. Tom prigodom, kako se prenosi na mrežnim stranicama Dikasterija, kardinal Semeraro održao je predavanje na rimskom sveučilištu LUMSA. Donosimo njegov cjeloviti prijevod.

Zaključena Godina bl. Jule Ivanišević u Požeškoj biskupiji

Na spomendan bl. Jule Ivanišević i susestara, požeški biskup Antun Škvorčević je u petak, 15. prosinca 2023. predvodio u Župi sv. Antuna Padovanskog u Starom Petrovom Selu euharistijsko slavlje, kojim je zaključio Godinu bl. Jule Ivanišević u Požeškoj biskupiji, izvijestila je Požeška biskupija.

Papa Franjo: I naše vrijeme ima mnogo mučenika

Papa Franjo je u četvrtak, 16. studenog 2023., primio u audijenciju sudionike konferencije o temi „Dimenzija zajedništva u svetosti“, kojima je istaknuo tri dimenzije svetosti te spomenuo primjer svetih parova, izvijestio je Vatican News.

Otkrivena spomen-ploča mučenicama iz Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog

U povodu obilježavanja 150. obljetnice dolaska sestara milosrdnica u Mariju Bistricu i 75. obljetnice djelovanja sestara u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, u nedjelju, 29. listopada 2023. nakon misnog slavlja, otkrivena je u Mariji Bistrici spomen-ploča  mučenicama iz Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog.

Dekret o mučeništvu sluge Božjega Alojzija Stepinca

Ususret proslavi 25. obljetnice beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca donosimo hrvatski prijevod Dekreta o mučeništvu sluge Božjega Alojzija Stepinca, objavljen na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.

1 2 3 4