Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: muslimani

"Marija može biti most između kršćana i muslimana"

Nadbiskup Chicaga kardinal Blase Joseph Cupich napisao je za isusovački časopis America Magazine mariološki i međureligijski tekst „Kako Marija može biti most između kršćana i muslimana“. U nastavku donosimo prijevod članka kako ga je objavio "Vatican News" na svojim mrežnim stranicama.

Kako doći do mira u svijetu?

Na mrežnim stranicama Svete Stolice objavljen je prijevod na engleski jezik poruke pape Franje sudionicima IV. međunarodnog simpozija sveučilišne istraživačke platforme o islamu (PLURIEL), koji se od 4. do 7. veljače održava u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata. U nastavku donosimo cjeloviti prijevod poruke na hrvatski jezik.

Kina sustavno ruši džamije, tvrdi Human Rights Watch

U pokrajinama Ningxia i Gansu džamije se od 2018. sustavno ruše, zatvaraju ili prenamijenjuju u svjetovne svrhe, piše u izvješću Human Rights Watcha objavljenom u utorak 21. studenoga u New Yorku, izvijestila je KNA.

Biskup Škvorčević čestitao muslimanima Kurban-bajram

Predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za odnos sa Židovima i muslimanima požeški biskup Antun Škvorčević uputio je 27. lipnja 2023. predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu Hasanoviću čestitku u povodu Kurban-bajrama koju prenosim u cijelosti.

Čestitka nadbiskupa Vukšića u povodu Kurban-bajrama

Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini mons. Tomo Vukšić u povodu predstojećeg Kurban-bajrama uputio je u ponedjeljak 26. lipnja 2023. čestitku reis-ul-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću.

1 2 3 5