Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: muslimani

Poruka za ramazan i ramazanski Bajram 1444. H. G. / 2023. A. D.

Prefekt Dikasterija za međureligijski dijalog kardinal Miguel Ángel Ayuso Guixot, MCCJ, i tajnik mons. Indunil Kodithuwakku Janakaratne Kankanamalage uputili su u petak 24. ožujka poruku za ramazan i ramazanski Bajram 1444. H. G. / 2023. A. D. koju prenosimo u cijelosti.

Nuncij Chullikatt posjetio reisul-ulemu Kavazovića

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Francis Assisi Chullikatt posjetio je u četvrtak 26. siječnja 2023. reisul-ulemu Islamske zajednice u BiH Huseina-ef. Kavazovića, objavila je Nedjelja.

Nuncij Lingua: Kršćani na Bliskom istoku – situacija u Iraku

U povodu 20. obljetnice Sveučilišta u Zadru u četvrtak 24. ožujka 2022. godine u svečanoj dvorani zadarskog Sveučilišta apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua održao je predavanje „Kršćani na Bliskom istoku – situacija u Iraku“ koje prenosimo u cijelosti.

Broj katolika u svijetu raste, ali sve je manje svećenika i redovnica

Katoličkih vjernika je u 2020. godini, prema službenim podacima Središnjeg vatikanskog ureda za crkvenu statistiku, bilo oko 1,36 milijarda, a u odnosu na 2019. godinu njihov broj narastao je za 16 milijuna, prenosi u subotu 12. veljače mrežni portal Katoličkog tjednika - Nedjelja.

1 2 3 4