Budi dio naše mreže
Izbornik

Povodom Kurban-bajrama darivan Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Zagreb (IKA)

Ahmadija muslimanski džamat Hrvatska i udruga „Humanity First Hrvatska" u povodu blagdana Kurban-bajrama su 18. i 19. lipnja mesom darivali Caritasove korisnike i obitelji u potrebi kojima pomaže Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Meso je darovano i korisnicima Pučke kuhinje na Svetom Duhu, korisnicima Kuće sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu, obiteljima slabijeg materijalnog stanja u Brezovici te Dječjem domu Križevačke eparhije. Ukupno je darovano 1000 kg junećeg mesa.

Tajnik Caritasa i zamjenik ravnatelja Zvonko Erceg zahvalio je imamu i svima koji su sudjelovali u ovoj plemenitoj akciji na vrijednoj donaciji te čestitao blagdan Kurban-bajram. „Dugogodišnja suradnja Caritasa, Ahmadije muslimanski džamat Hrvatska i udruge Humanity First Hrvatska samo je jedan od primjera koji pokazuju da služenje općem dobru i suradnja na dobrobit bližnjih u potrebi nadilazi sve razlike među pojedincima i organizacijama“, poručio je Erceg primajući 18. lipnja donaciju Udruge HFH Hrvatska u Caritasovu skladištu u Rakitju.

Humanity First je nevjerska nepolitička humanitarna organizacija i ne pravi razliku u pomaganju i pružanju pomoći potrebitima u pogledu njihove vjere. Ovakvi blagdani podsjećaju nas da je pomaganje drugima važan korak ka istinskoj sreći i suosjećanju u životu svakog pojedinca. Ponosan sam što se u ove blagdanske dane muslimani diljem svijeta sjećaju priče o Abrahamu kada je Bog od njega tražio da žrtvuje svog sina. Jedno tumačenje ovog događaja kaže da umjesto fizičkog žrtvovanja svog života trebamo žrtvovati svoju udobnost kako bismo pružili utjehu i konkretnu pomoć drugima. Od tada oko 2 milijarde muslimana slaveći Kurban Bajram žrtvuju životinje i dijele meso obiteljima, susjedima i ljudima u potrebi širom svijeta. Nadam se da će primatelji paketa ovom skromnom donacijom osjetiti olakšanje i nadu. Neka nas sve dragi Bog blagoslovi! Svima koji slave Kurban-bajram želimo sretan i blagoslovljen Kurban-bajram – Bajram šerif mubarak olsun“, izjavio je imam muslimanske zajednice Ahmadija Hrvatska i predsjednik udruge „Humanity First“ Munawwar Muhammad Khan.