Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: muzej

Papina rodna kuća izlaže blago iz ostavštine Benedikta XVI.

Nakon smrti Benedikta XVI./Josepha Ratzingera (1927.-2022.), papina rodna kuća u mjestu Marktl am Inn u Gornjoj Bavarskoj dobila je neke posebne predmete iz njegove ostavštine. Odabir se sada može pogledati u posebnoj izložbi od 7. travnja do 3. listopada, izvijestio je „Passauer Bistumsblatt“, prenijela je 1. travnja KNA.

Otvoren prvi grkokatolički muzej u svijetu

„Prozor u vječnost“ prvi je grkokatolički muzej na svijetu koji je otvoren u proljeće 2023. godine u Mađarskoj, izvijestio je u utorak, 28. studenog 2023. National Catholic Register, a prenijela u srijedu, 29. studenog 2023. Križevačka eparhija.

Otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ u Pakracu

U organizaciji pakračke Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu i udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“, u Muzeju grada Pakraca 18. travnja otvorena je izložba sakralnih umjetnina pod nazivom „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“.

Primjedbe fra Josipa Špehara na obnovu franjevačkog samostana u Baču

Franjevački samostan u Baču, dio Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, zahvaljujući donaciji Europske unije od gotovo milijun eura, te donaciji Ministarstva kulture Srbije i Pokrajinske vlade Vojvodine od 98.000 eura, temeljito ju obnovljen i, kao takav prezentiran javnosti, no i dalje privlači pozornost zbog pojedinih neriješenih pitanja obnove.