Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-anton-tamarut

23. obljetnica smrti nadbiskupa Tamaruta

U spomen na 23. obljetnicu smrti posljednjeg riječko-senjskog nadbiskupa i metropolita Antona Tamaruta, u katedrali sv. Vida u srijedu 28. lipnja, slavljena je misa zadušnica koju je predvodio generalni vikar Riječke nadbiskupije Mario Tomljanović.

Nadbiskup Uzinić u Novalji predvodio proslavu svetkovine sv. Katarine i obljetnica mons. Tamaruta

Prigodom proslave svetkovine nebeske zaštitnice sv. Katarine Aleksandrijske, kao i u povodu 90. rođendana i 65. godišnjice svećeničkog ređenja i mlade mise blagopokojnog riječko-senjskog nadbiskupa mons. Antona Tamaruta, u petak 25. studenog svečano liturgijsko slavlje u župnoj crkvi u Novalji predvodio je riječki nadbiskup i metropolit mons. Mate Uzinić u zajedništvu s krčkim biskupom mons. Ivicom Petanjkom i drugim suslaviteljima.

22. obljetnica smrti nadbiskupa Antona Tamaruta

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić predslavio je u utorak 28. lipnja misu u riječkoj katedrali sv. Vida povodom 22. obljetnice smrti riječko-senjskog nadbiskupa i metropolita Antona Tamaruta.

Obiteljski i duhovni korijeni nadbiskupa Antona Tamaruta

»Zvali su me Ribaru – Obiteljski i duhovni korijeni nadbiskupa Antona Tamaruta« nova je knjiga objavljena u izdanju Glasa Koncila, a napisao ju je prof. dr. sc. Anton Tamarut, nećak pokojnoga riječko-senjskoga nadbiskupa, prigodom 90. obljetnice njegova rođenja (1932.) i 65. obljetnice svećeničkoga ređenja i mlade mise u Novalji (1957.).

Obljetnica smrti nadbiskupa Tamaruta

Povodom 19. obljetnice smrti Riječko-senjskog nadbiskupa i metropolite mons. dr. Antona Tamaruta, njegov nasljednik riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić, 27. lipnja predvodio je misu u katedrali sv. Vida, gdje počivaju njegovi zemni ostaci.