Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-dakovacko-osjecki-u-miru-mons-dr-marin-srakic

Gunjanski imam Idriz ef. Bešić u posjetu nadbiskupu Hraniću

Glavni imam u Gunji Idriz Bešić posjetio je u ponedjeljak, 13 rujna u Nadbiskupskom domu u Đakovu đakovačko-osječkog nadbiskupa Đuru Hranića. Susretu je većim dijelom nazočio i nadbiskup u miru Marin Srakić, a priključio im se i pomoćni biskup Ivan Ćurić. Na susretu je bilo riječi o demografskoj problematici i problemu depopulacije, a sudionici su se dotaknuli i drugih tema.

Nedjelja Dobrog Pastira i godišnje klanjanje u Valpovu

Na četvrtu vazmenu nedjelju, kada cijela Crkvi slavi Nedjelju Dobrog Pastira i Svjetski dan molitve za duhovna, svećenička i redovnička zvanja, 25. travnja u Župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu na misama su gostovala trojica bogoslova iz Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu.

Održan Znanstveni kolokvij o 100. obljetnici rođenja Mitra Dragutinca

U organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Općine Strizivojna i Župe sv. Martina, biskupa (Strizivojna) u Hrvatskom domu u Strizivojni održan je u subotu, 24. listopada znanstveni kolokvij o stotoj obljetnici rođenja svećenika, pjesnika i znanstvenika Mitra Dragutinca (1920. – 2020.).