Budi dio naše mreže
Izbornik

Izrazi sućuti đakovačkih biskupa povodom smrti subotičkog biskupa Slavka Večerina

Zagreb (IKA)

Nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić, nadbiskup u miru Marin Srakić te pomoćni biskup Ivan Ćurić uputili su izraze sućuti dijecezanskom upravitelju Subotičke biskupije Ferencu Fazekasu u povodu smrti biskupa Slavka Večerina.

Mnogopoštovani Dijecezanski upravitelju!

S dubokim osjećajima zajedništva i sućuti sjedinjujemo se s Vama, s umirovljenim biskupom Ivanom, s braćom svećenicima, redovnicima i redovnicama i svim vjernicima Subotičke biskupije povodom smrti biskupa mons. Slavka Večerina, preminuloga 26. kolovoza o. g. u Domu „Misericordia“ u Kikindi. Zajedno sa svima vama molili smo i gajili nadu da će se biskup Slavko, nakon trenutnih zdravstvenih poteškoća, pridići i povratiti službi pastira Subotičke biskupije koju je primio i gorljivim srcem započeo prije nepune dvije godine.

Dok se opraštamo od preminuloga biskupa Slavka, valja nam u svoj dubini vjere ispovjediti da smo Gospodinovi, „živimo li ili umiremo“ (usp. Rim 14,8). Činimo to s onim
povjerenjem što ga je biskup Slavko znakovito izrazio svojim biskupskim geslom: „Po Kristu, i s Kristom, i u Kristu“, dozivajući nam u pamet da sve stoji u Njemu i da nas ništa „neće moći rastaviti od ljubavi Božje u Kristu Isusu“ (usp. Rim 8,38), kako nas poučava apostol sv. Pavao, zaštitnik Subotičke biskupije.

U oproštaj i molitvu za pokojnoga biskupa Slavka uključujemo i svoju duboku zahvalnost za njegovu srdačnu otvorenost, za brojne susrete i korake suradnje naših biskupijskih zajednica, osobito na području odgoja novih svećenika.

U ime svećenika, redovnika, redovnica i svih vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije primite izraze naše sućuti i blizine, dok se od svega srca pridružujemo molitvi da
Gospodin biskupa Slavka pridruži punini života i neprolaznoj radosti svih svetih.