Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-slavko-vecerin

Sinodalni hod u Subotičkoj biskupiji 

Posljednju u sklopu ciklusa adventskih tribina u Pastoralnom centru „Augustinianum“ u Subotici održao je 16. prosinca subotički biskup Slavko Večerin o temi „Sinodalni hod u Subotičkoj biskupiji“.

Mons. Slavko Večerin zaređen za subotičkog biskupa

Svečana misa, tijekom koje je mons. Slavko Večerin po rukama biskupa Ladislava Németa zaređen za subotičkog biskupa, proslavljena je u katedrali – manjoj bazilici sv. Terezije Avilske u Subotici, na spomendan sv. Nikole Tavelića, u subotu 14. studenoga.

Propovijed mons. Ladislava Németa na biskupskom ređenju Slavka Večerina

Propovijed predsjednika Međunarodne biskupske konferencije i zrenjaninskog biskupa Ladislava Németa, SVD, na biskupskom ređenju novoimenovanog subotičkog biskupa Slavka Večerina u subotičkoj prvostolnici sv. Terezije Avilske, na spomendan sv. Nikole Tavelića, u subotu 14. studenoga 2020.

Bula imenovanja Slavka Večerina subotičkim biskupom

Apostolski nalog pape Franje imenovanja Slavka Večerina subotičkim biskupom, koji su na biskupskom ređenju u subotu 14. studenoga 2020. pročitali preč. Željko Šipek na hrvatskom i preč. Ferenc Fazekas na mađarskom jeziku, a pokazao ga kancelar mons. István Koncz.

1 2