Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-hranic

Nadbiskup Hranić: Vjeronauk može i mora biti dio obnoviteljske stvarnosti društva

Pozdravni govor predsjednika Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju đakovačko-osječkoga nadbiskupa Đure Hranića na otvorenju Katehetske zimske škole za vjeroučiteljice i vjeroučitelje osnovnih škola u Republici Hrvatskoj s temom „U kakvom društvu želimo živjeti? Vjeronauk u školi iz perspektive Fratelli tutti“ u petak 7. siječnja putem platforme Zoom prenosimo u cijelosti.

Šesti hrvatski socijalni tjedan – sva izvješća

Na poticaj Hrvatske biskupske konferencije (HBK) te u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve, 22. i 23. listopada 2021. godine u Zagrebu je održan Šesti hrvatski socijalni tjedan na kojem je dvjestotinjak sudionika iz cijele Hrvatske razmatralo temu Demografija – iseljavanje – migracije te su cjelokupnoj javnosti uputili Deklaraciju u kojoj među ostalim upozoravaju kako je Hrvatska "ušla u demografski slom zbog intenziviranog pada broja živorođenih, pada broja stanovnika te poremećenosti dobne strukture stanovništva".

Nadbiskup Hranić predvodio slavlje u Svetištu Gospe od Utočišta

Đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić predvodio je svečano misno slavlje o svetkovini Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, 15. kolovoza, u 317. godini kako se u svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu Bog slavi, a Gospa časti (izuzev sedam godina progonstva).

Proslava Velike Gospe u Šumanovcima

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo proslavljena je u svetištu Skrovite Gospe Šumanovačke trodnevnom pripravom, misom uočnicom koju je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić te misnim slavljima na samu svetkovinu, a središnju misu predslavio je voditelj trodnevnice, mr. Ivan Benaković.

Petrovo u Đakovu - nuncij Lingua zaredio četvoricu novih svećenika

Tijekom svečanog misnog slavlja u đakovačkoj prvostolnici sv. Petra na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, polaganjem ruku i posvetnom molitvom apostolskog nuncija u RH nadbiskupa Giorgia Lingue za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije zaređena su četvorica đakona.

1 2 3