Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-marin-srakic

Razgovor Glasa Koncila s đakovačko-osječkim nadbiskupom u miru Marinom Srakićem

Knjiga »Anegdote iz kleričkoga života« đakovačko-osječkog nadbiskupa u miru Marina Srakića, koja se pojavila u javnosti početkom srpnja, dala je povoda Glasu Koncila da u intervjuu, objavljenom u broju 30 s nadnevkom 24. srpnja, s najstarijim živućim hrvatskim nadbiskupom zađe dublje u teme poput humora u Crkvi, povezanosti duhovnosti i duhovitosti, ulozi šale u životu svetaca.

Đakovo: Izrazi sućuti povodom smrti don Josipa Košćaka

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, umirovljeni nadbiskup Marin Srakić te pomoćni biskup Ivan Ćurić uputili su provincijalu Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca don Tihomiru Šutalu izraze sućuti u povodu smrti don Josipa Košćaka, župnika u Ivanovu Selu, koji je u dva navrata obnašao službu župnika u Belom Manastiru. Sažalnicu prenosimo u cijelosti.

Skupština biskupâ Đakovačko-osječke crkvene pokrajine

Biskupi Đakovačko-osječke crkvene pokrajine okupili su se u Nadbiskupskom domu u Đakovu u petak 3. prosinca na svojoj 53. skupštini, na kojoj su uz nadbiskupa metropolita Đuru Hranića sudjelovali požeški biskup Antun Škvorčević, srijemski biskup Đuro Gašparović, srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina, đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić te umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Marin Srakić.

Čestitka đakovačkih biskupa novoimenovanom dubrovačkom biskupu mons. Roku Glasnoviću

Uime svećenika, redovnika i redovnica te svih vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u zajedništvu s nadbiskupom u miru Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, uputio je u utorak 30. studenoga čestitku mons. Roku Glasnoviću u prigodi njegova imenovanja dubrovačkim biskupom koju prenosimo u cijelosti.

1 2 3 4