Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-marin-srakic

Nadbiskup Srakić: Stepinac je pred katedralom u Đakovu prvi put objavio da stupa u Sjemenište

U župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu u srijedu 6. lipnja večer je bila posvećena bl. Alojziju Stepincu. Nakon večernje mise koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup i apostolski administrator trebinjsko-mrkanski Ratko Perić u Pastoralnom centru predstavljena je njegova 27. knjiga pod nazivom „Nada koja ne postiđuje“ - Duhovne vježbe po bl. Alojziju Stepincu, objavljena u povodu Stepinčeve 120. obljetnice rođenja i 20. obljetnice beatifikacije.

Cvjetnica - Nedjelja Muke Gospodnje u osječkoj konkatedrali

Đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić blagoslovio je na Cvjetnicu – Nedjelju Muke Gospodnje 14. travnja maslinove grančice ispred osječke konkatedrale Sv. Petra i Pavla te je s vjernicima sudjelovao u procesiji Trgom sv. Ivana Pavla II., a zatim predvodio misno slavlje, tijekom kojega je Mješoviti konkatedralni zbor pjevao Muku po Luki.

Nadbiskup Srakić: Nije privilegij dobro rješenje za Crkvu

Umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić krajem ožujka obilježio je 29 godina biskupske službe, a 2019. obilježava i 59 godina svećeništva. Tim povodom gostovao je u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija urednice mr. Tanje Popec.

Proslava Svijećnice i Dan posvećenog života u Đakovu

Blagoslovom svijeća započelo je svečano večernje misno slavlje u đakovačkoj prvostolnici, koje je 2. veljače, na blagdan Prikazanja Isusova u hramu – Svijećnicu i Dan posvećenog života uz đakovačko-osječkog nadbiskupa Đuru Hranića predvodio umirovljeni nadbiskup Marin Srakić, koji je toga dana proslavio imendan. Misnom slavlju nazočile su brojne sestre sv. Križa, koje su tijekom misnog slavlja obnovile zavjete, a nakon pričesti zapjevale pjesmu Pjevaj Bogu zavjet svet.

Blagoslov nadbiskupijskih vinograda i mladoga vina u Trnavi

Na blagdan sv. Vinka, 22. siječnja, u vinogradima Đakovačko-osječke nadbiskupije u Trnavi održan je tradicionalni blagoslov vinograda i mladog vina. U nazočnosti ekonoma nadbiskupije i upravitelja „Misnih vina" Nedjeljka Čuture, više svećenika, mještana i čelništva Općine Trnava, predstavnika Osječko-baranjske županije i Grada Đakova, djelatnika nadbiskupijskog gospodarstva i ostalih gostiju, blagoslov je predvodio umirovljeni nadbiskup Marin Srakić.

Nadbiskup Srakić: Svi tražimo Boga

Umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić, predvodeći na svetkovinu Bogojavljenja 6. siječnja svečano misno slavlje u đakovačkoj katedrali govorio je o vjeri mudraca s Istoka „koja začuđuje dok u njima gledamo ljude koji traže Boga“.

Nadbiskup Srakić: Nema za Crkvu hitnije zadaće od mira

Na svetkovinu Bogorodice Marije, u utorak 1. siječnja umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić, u zajedništvu s nadbiskupom Đurom Hranićem, generalnim vikarom Ivanom Ćurićem te još šestoricom svećenika, predvodio je svečano misno slavlje u đakovačkoj prvostolnici Sv. Petra.

Nadbiskup Srakić: Isusovo rođenje je povijesna činjenica

Umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić, predvodeći 25. prosinca misu svetkovine Rođenja Gospodnjega u osječkoj konkatedrali Sv. Petra i Pavla, poručio je da će „naša vjera biti prava, ako prepustivši se Riječi, prihvaćamo u životu božićnu poruku, a ona glasi: Dijete nam se rodilo, sin nam je darovan“.

1 2