Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka nadbiskupa Đure Hranića novom banjolučkom biskupu

Đakovo (IKA/TU)

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u zajedništvu s nadbiskupom u miru Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem u petak, 8. prosinca 2023. uputio je čestitku novoimenovanom banjolučkom biskupu mons. Željku Majiću. Čestitku prenosimo u cijelosti.

Poštovani i dragi novoimenovani biskupe Željko!

Od srca se pridružujemo čestitkama i radosti današnjega dana u koji Te je papa Franjo imenovao novim banjolučkim biskupom. I Tvoje prve riječi po objavi imenovanja očitovale su Tvoju čvrstu ukorijenjenost u život i poslanje Crkve. Vjerujemo da će Te oslonjenost na dijalog s Učiteljem u žarkoj molitvi i nadalje krijepiti za ‘djelo blagovjesničko’ (usp. 2 Tim 4,5), da ga od sada biskupskom službom pastira vršiš u krajevima i zajednicama Banjolučke biskupije.

Neka Gospodin ne prestane nadahnjivati Tvoj zanos i zauzetost, da ustraješ u svim, pa i onim osobito zahtjevnim prilikama, gdje su zajednice bile kušane velikom patnjom i stradanjima. Učinio Gospodin plodnim i Tvoje korake dijaloga i suradnje s pripadnicima drugih vjerskih zajednica, osobito s pravoslavnim pastirima i vjernicima –  da se na dobro svih osoba, obitelji i naroda obnovi životna sigurnost i mir te poraste snaga kršćanskoga svjedočanstva.

Uime svih svećenika, redovnika, redovnica i svih vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije primi naše najsrdačnije čestitke, dok za Tebe, za biskupa Franju kojega nasljeđuješ u svetoj službi, za biskupa Marka i cijelu Banjolučku biskupiju, kao i za Tvoju rodnu Mostarsko-duvanjsku biskupiju, molimo obilan Božji blagoslov.

S izrazima bratskoga zajedništva,

Đuro Hranić, nadbiskup

Marin Srakić, nadbiskup u miru

Ivan Ćurić, pomoćni biskup