Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-metropolit-vrhbosanski-kardinal-vinko-puljic

Kardinal Puljić slavio misu u sarajevskoj katedrali na svetkovinu Krista Kralja

Svetkovina Isusa Krista, Kralja svega stvorenja proslavljena je u nedjelju 22. studenog u sarajevskoj katedrali Srca Isusova svečanim Euharistijskim slavljem koje je predvodio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s nadbiskupom koadjutorom vrhbosanskim i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomom Vukšićem i uz koncelebraciju četvorice svećenika te asistenciju bogoslova Vrhbosanskog bogoslovnom sjemeništa, izvještava Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (KTA BiH).

Don Ivan Bodrožić predvodio duhovne vježbe za svećenike u Sarajevu

U organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ od 9. do 12. studenoga održane su duhovne vježbe za svećenike na kojem je sudjelovalo desetak prezbitera Vrhbosanske nadbiskupije. Voditelj je bio svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije i profesor na splitskom KBF-u don Ivan Bodrožić, a tema je je bila: Svećenik u vrijeme relativizma, prenosi Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (KTA BiH).

Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić primili poljske redovnice iz Družbe Sestara Milosrdnog Isusa

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić zajedno s nadbiskupom koadjutorom vrhbosanskim mons. Tomom Vukšićem u petak 28. kolovoza primili su upravitelja župe Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku vlč. Marka Majstorovića i redovnice Družbe Sestara Milosrdnog Isusa koje su u novotravničku župu došle na službu iz Poljske: s. Teresu Jadwigu Kwiatkowska i s. Annu Wyrostek, prenosi Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (kta).

Posljednji ispraćaj fra Augustina Tomasa

Koncelebriranu misu zadušnicu za pokojnoga fra Augustina Tomasa u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskoga u njegovoj rodnoj župi Bugojno u ponedjeljak 10. kolovoza u 14 sati predslavio je vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić. Sprovodne obrede predvodio je provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić.

Kardinal Puljić predslavio misu na 3. obiteljski dan u Bosni i Hercegovini

Treći obiteljski dan u BiH proslavljen je u nedjelju 26. srpnja u Župi Svete obitelji na Kupresu svečanom euharistijom koju je predslavio predsjednik Biskupske konferencije BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s predsjednikom Vijeća za obitelj BK BiH i banjolučkim pomoćnim biskupom Markom Semrenom, objavila je Nedjelja.

Uočnica Obiteljskog dana na Kupresu

Uoči trećeg Obiteljskog dana u Bosni i Hercegovini, večernju misu 25. srpnja, u crkvi Svete Obitelji na Kupresu predslavio je predsjednik Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki, objavila je Nedjelja.

Kardinal Vinko Puljić predslavio misu uočnicu u Podmilačju

U Podmilačju je u utorak 23. lipnja započela proslava svetkovine rođenja zaštitnika svetišta i župe sv. Ivana Krstitelja. Uočnicu – misu za bolesnike, predslavio je na vanjskom oltaru nove župne crkve vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić, objavila je Nedjelja.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom predvodio Molitvu za jedinstvo kršćana

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom zajedno sa četvoricom svećenika i đakonom, u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu predvodio je Molitvu za jedinstvo kršćana posljednjeg dana Molitvene osmine za jedinstvo kršćana 25. siječnja, kada Katolička Crkva slavi blagdan obraćenja sv. Pavla apostola, izvještava Katolička Tiskovna Agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.