Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-zelimir-puljic

Završila svečana proslava 1600. obljetnice smrti sv. Jeronima

Misnim slavljem koje u novoj solinskoj crkvi Svete Obitelji u srijedu, 30. rujna predvodio predsjednik HBK i zadarski nadbiskup Želimir Puljić, završena je proslava Jubileja 1600. obljetnica smrti sv. Jeronima, crkvenog naučitelja i zaštitnika Dalmacije.

Izjava predsjednika HBK nadbiskupa Puljića o proslavi Velike Gospe u vrijeme pandemije koronavirusa

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je izjavu o proslavi blagdana Velike Gospe u vrijeme pandemije koronavirusa u kojoj je pozvao na pridržavanje preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, posebice u svezi s fizičkim razmakom sudionika slavlja, osobnom higijenom i higijenom prostora te istaknuo da u ovakvim okolnostima nije razborito organizirati procesije.

Predsjednik HBK čestitao muslimanima Kurban bajram

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftiji Azizu Hasanoviću u povodu Kurban bajrama.

Svetkovina Tijelova u katedrali sv. Stošije

Na svetkovinu Tijelova u četvrtak 11. lipnja, svečano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nakon mise, u katedrali je bilo  klanjanje pred Presvetim, a na kraju euharistijskog klanjanja nadbiskup Puljić je blagoslovio puk s Presvetim oltarskim sakramentom.

1 2 3 13