Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-zelimir-puljic

Svečana Večernja uoči svetkovine sv. Stošije u znaku 30. obljetnice biskupstva nadbiskupa Puljića

Svečanu Večernju uoči svetkovine sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije i naslovnice zadarske katedrale, predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić u utorak 14. siječnja u zadarskoj prvostolnici Sv. Stošije. Rimljanka Stošija je ranokršćanska mučenica koja je za vrijeme Dioklecijanovih progona spaljena na Božić 304. g. u Srijemskoj Mitrovici gdje je služila progonjenim i utamničenim kršćanima.

Počela devetnica sv. Stošiji i hodočašća dekanata u zadarsku katedralu Sv. Stošije

Ususret svetkovini sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije i naslovnice zadarske katedrale, u zadarsku prvostolnicu 7. siječnja počela su hodočašća župljana iz trinaest dekanata Zadarske nadbiskupije. U devetnici sv. Stošiji svakog dana svećenici i vjernici sudjeluju na misnom slavlju u katedrali u 18 sati. Mise završavaju molitvom sv. Stošiji za njen zagovor za potrebe Crkve i naroda koju predvodi katedralni župnik don Josip Radojica Pinčić

Nadbiskup Puljić: Bogu hvala za sve koji šire nadu i optimizam

Misu zahvalnicu za proteklu građansku godinu sa svečanim Tebe Boga hvalimo u katedrali Sv. Stošije u Zadru u utorak 31. prosinca predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Među događajima u Zadarskoj nadbiskupiji, mons. Puljić rekao je da je 2019. g. u raznim prigodama bila spomen na 40. obljetnicu Branimirove godine u tijeku devetogodišnjeg hoda zahvalnosti hrvatskog naroda za trinaest stoljeća kršćanstva.

Zadarski nadbiskup pohodio Istražni zatvor u Zadru

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić pohodio je Istražni zatvor u Zadru u petak 20. prosinca u pratnji zatvorskog kapelana fra Žarka Relote. Na susretu sa zatvorenicima uputio im je prigodnu riječ, a razgovarao je i s upravom zatvora.

1 2 3 9