Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-zelimir-puljic

Poruka suosjećanja zbog potresa nadbiskupa Puljića kardinalu Bozaniću

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić poslao je poruku suosjećanja zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću u povodu potresa u Zagrebu i okolici koji je prouzročio materijalnu štetu na zgradama i crkvama Zagreba, među kojima su oštećeni zagrebačka katedrala i Nadbiskupski dvor zagrebačkog nadbiskupa, objavljeno je na stranici Zadarske nadbiskupije.

„Ohrabri se, Božji narode, i prevencijom i molitvom!“ emisija na Radio Zadru s nadbiskupom Želimirom Puljićem i svećenicima

U izazovima koje je uzrokovala situacija s korona virusom, u teškom vremenu u kojem mnogi vjernici žele čuti riječ i biti u pratnji crkvenih pastira, zadarski nadbiskup Želimir Puljić inicijator je pokretanja posebnog ciklusa svakodnevnih duhovnih emisija na Hrvatskom radiju - Radio Zadru pod nazivom „Ohrabri se, Božji narode, i prevencijom i molitvom!“. Prva emisija emitirana je u večernjim satima u srijedu 18. ožujka.

XXII. redovito zajedničko zasjedanje članova BK BiH i HBK u Banjoj Luci

Redovito zajedničko zasjedanje članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije održat će se u ponedjeljak, 2. ožujka u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci (ulica Kralja Petra I. 80). Zasjedanje će započeti u ponedjeljak u 9 sati i završiti u kasnim popodnevnim satima istog dana.

Nadbiskup Puljić o završenom susretu „Mediterraneo“ u Bariju

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić sudjelovao je na susretu biskupa mediteranskih zemalja koji je, u organizaciji Talijanske biskupske konferencije, od 19. do 23. veljače održan u talijanskom gradu Bariju pod geslom „Sredozemlje – granica mira“. O radnom dijelu susreta, na kojem je sudjelovalo 59 delegata biskupskih konferencija iz 20 zemalja s područja Sredozemlja, govorio je za Katoličku tiskovnu agenciju.

Posveta novoizgrađene župne crkve Bl. Alojzija Stepinca na Bilom Brigu u Zadru

Novoizgrađena župna crkva Bl. Alojzija Stepinca i pastoralni centar u župi bl. Alojzija Stepinca na Bilom Brigu u Zadru, koje je u subotu 8. veljače posvetio zadarski nadbiskup Želimir Puljić za vrijeme svečanog misnog slavlja koje je predvodio, najviše je iščekivano crkveno zdanje među svećenicima i pukom u Zadarskoj nadbiskupiji u vremenu hrvatske neovisnosti.

Predsjednik HBK nadbiskup Puljić i kardinal Bozanić primili generalnog tajnika Lige muslimanskog svijeta

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić primio je u četvrtak 4. veljače poslije podne u posjet generalnog tajnika Lige muslimanskog svijeta šeika Muhameda bin Abdul Karima Al-Issu u pratnji predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj efendije Aziza Hasanovića u zgradi HBK na zagrebačkom Ksaveru. Uz nadbiskupa Puljića, bio je i potpredsjednik HBK zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

1 2 3 10