Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: najava

Papa najavio da će se opća Sinoda o sinodalnosti održati u dva dijela

Na kraju nedjeljnog Angelusa 16. listopada papa Franjo najavio je da će se predstojeća 16. redovita opća skupština Biskupske sinode održati u dva dijela, odnosno bit će podijeljena u dvije sesije, u razmaku od godinu dana: prva od 4. do 29. listopada 2023., druga u listopadu 2024., objavilo je Generalno tajništvo Sinode.

288. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu

U duhu priprema, priprave i molitve za Susret Hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu sljedeće godine, ovogodišnje 288. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu održat će se od 7. do 8. rujna pod geslom susreta mladih „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5).

Pokop isusovca o. Antuna Cveka

„Dobri duh Zagreba“ pater Cvek bit će pokopan u četvrtak 30. svibnja u 15.50 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj, nakon pokopa je misa zadušnica u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u 17.30 sati.

Apel javnosti Doma sv. Ane

Povodom nemilih stravičnih događanja, razbojstva nad djecom na Pagu i napada maloljetnika opasnim ubodom nožem na majku u Trilju, stručni tim Doma sv. Ane – Caritasovog doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, u četvrtak 7. ožujka u 10 sati u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci uputit će apel javnosti.