Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nedjelja-bozje-rijeci

Predavanje fra Darka Teperta povodom Dana posvećenog života

Povodom Dan posvećenog života, koji Crkva slavi 2. veljače, Hrvatska redovnička konferencija organizirala je u svome sjedištu na zagrebačkoj Koloniji dan prije, 1. veljače, konferenciju za novinare na kojoj je govorio član franjevačke zajednice iz Pazina dr. Darko Tepert, dugogodišnji sveučilišni profesor Svetoga pisma u Zagrebu i Rijeci.

Nedjelja Božje riječi na splitskim Mejašima

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodio je, na Nedjelju Božje riječi 26. siječnja, svečano euharistijsko slavlje u župi Svetog Spasa na splitskim Mejašima.

Mons. Milan Stipić proslavio Nedjelju Božje riječi u Metliki

Apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić služio je Božansku liturgiju sv. Ivana Zlatoustog u rimokatoličkoj župnoj crkvi Sv. Nikole u Metliki u nedjelju 26. siječnja, kada se prema grkokatoličkom liturgijskom kalendaru slavi Nedjelja o Zakeju, ali i od ove godine prema naputku pape Franje Nedjelja Božje riječi.

Nedjelja Božje riječi proslavljena u Bjelovaru

Svečanom euharistijom koju je na treću nedjelju kroz godinu, 26. siječnja, u bjelovarskoj katedrali Sv. Terezije Avilske predvodio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak proslavljena je Nedjelja Božje riječi.

Nedjelja Božje riječi u Gospiću

Na treću nedjelju kroz godinu 26. siječnja koju je papa Franjo proglasio Nedjeljom Božje riječi misu u katedrali u Gospiću predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Papa Franjo slavio misu na prvu Nedjelju Božje riječi

„Snaga Božje riječi vodi iz tame u svjetlo. Biti svjesni besplatne Božje ljubavi i shvatiti da nas je Bog osobno došao pohoditi postavši čovjekom, omogućava nam da razumijemo prvu Isusovu poruku čovječanstvu“, rekao je papa Franjo u propovijedi na misi na prvu Nedjelju Božje riječi 26. siječnja u bazilici Sv. Petra, nadahnuvši se rečenicom evanđelja liturgije: „Obratite se jer približilo se kraljevstvo nebesko!“.

Crkva slavi Nedjelju Božje riječi

Papa Franjo je 30. rujna prošle godine objavio apostolsko pismo „Aperuit illis“ kojim je utemeljio nedjelju posvećenu Božjoj riječi, i to u povodu 1600 godina od smrti svetog Jeronima, velikog poznavatelja Svetoga pisma i prevoditelja izvornih biblijskih tekstova na latinski. Nedjelja Božje riječi slavi se 26. siječnja.

1 2