Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nikaragva

U Nikaragvi zabranjene procesije za Veliki petak

Vlasti u Nikaragvi zabranile su sve vjerske obrede u javnosti u Velikom tjednu, uključujući i procesije za Veliki petak, prenijela je Katolička novinska agencija (KNA) na Veliki petak, 29. ožujka.

Sve veći broj država ograničava vjerske slobode

Ograničenja vjerskih sloboda, koja nameću državne institucije, u 2021. u svijetu su dosegnula vrhunac, objavio je američki Pew Research Center, prenijela je u srijedu 6. ožujka 2024. KNA.

Oslobođeni biskupi Álvarez i Mora te drugi svećenici iz Nikaragve stigli u Vatikan

Nikaragvanska vlada oslobodila je ukupno 19 predstavnika Katoličke Crkve – biskupa Rolanda Álvareza, koji je bio zatvoren više od godinu dana, biskupa Isidora del Carmen Mora Ortegu, dvojicu bogoslova i petnaest svećenika. Vijest koju su prenijeli lokalni mediji potvrdila je vlada iz glavnog grada Managua, izvijestio je 14. siječnja navečer Vatican News.

U Nikaragvi zaređena devetorica prezbitera

Nadbiskupija Managua ima devetoricu novih prezbitera koje je zaredio 6. siječnja, na svetkovinu Bogojavljenja, kardinal Leopoldo José Brenes Solórzano, nadbiskup u Managui. Mnogi su vjernici s radošću i ganućem sudjelovali u obredu koji se održao u katedrali u Managui, objavljuje Vatican News.

Nikaragva: SAD zahtijeva oslobađanje biskupa Álvareza ​

Državno tajništvo Sjedinjenih Američkih Država zatražilo je puštanje na slobodu biskupa Matagalpe mons. Rolanda Joséa Álvareza Lagosa osuđenoga na 26 godina zatvora bez valjanog sudskog postupka, objavio je u srijedu 3. siječnja Vatican News.

Nikaragva: Svećenik uhićen nakon misnog slavlja na Staru godinu

Vlč. Gustavo Sandino, svećenik nadbiskupije Jinotega u Nikaragvi, uhićen je uslijed misnoga slavlja na Staru godinu, 31. prosinca, izvještava Vatican News. Najmanje 14-orica svećenika, dvojica sjemeništaraca i jedan biskup u posljednjih dana uhićeni su u toj zemlji.

1 2 3 6