Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nikola-kaurin

U Ivanovcima održana adventska duhovna obnova

Adventska duhovna obnova o temi „Roditeljstvo u svjetlu Joba patnika" održana je na treću nedjelju došašća, 11. prosinca u prostorijama Svetišta Majke Triput Divne u Ivanovcima, filijali župe Snježne Gospe Harkanovci, u organizaciji domaćeg župnika Roberta Almašija.

Prva misa u Ježeviku

U selu Ježevik, filijanoj zajednici Župe sv. Marka Trnjani, slavljena je u utorak 18. listopada, na blagdan sv. Luke evanđelista prva misa u povijesti tog sela desetak kilometara udaljenog od Slavonskog Broda.

Zlatna misa vlč. Stjepana Bučeka

Zlatnu misu – 50 godina svećeništva proslavio je u nedjelju 11. rujna u prepunoj župnoj crkvi Sv. Marka evanđeliste u Trnjanima kod Slavonskog Broda umirovljeni svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije Stjepan Buček.

Đakovo: Mlada misa vlč. Nikole Klemena

Pod geslom „Odvaži se i budi hrabar“ (Jš 1,9), mladomisnik Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Nikola Klemen, predslavio je 10. srpnja u rodnoj Župi Svih svetih u Đakovu Mladu misu.

Uz zavjetnu kapelicu u Osijeku proslavljena svetkovina Presvetoga Srca Isusova

Nastavljajući tradiciju euharistijskog slavljenja Presvetog Srca Isusova uz zavjetnu kapelicu (posvećenu 1. lipnja 1936.), na raskrižju Psunjske i Čvrsničke ulice u Osijeku, župljani retfalačke Župe Uzvišenja Svetoga Križa u zajedništvu s redovnicama Družbe Sestre naše Gospe i vjernicima drugih osječkih župa, u petak 11. lipnja svečano su proslavili svetkovinu središnjem večernjim slavljem i jutarnjom misom u župnoj crkvi.

Prvo hodočašće župe Trnjani Gospi Brze Pomoći

Više od 300 župljana Župe svetog Marka iz Trnjana, predvođeni svojim župnikom vlč. Nikolom Kaurinom, hodočastilo je u Slavonski Brod u Gospino svetište o lipanjskom ‚osmom‘ danu čašćenja Blažene Djevice Marije Gospe Brze Pomoći.