Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nin

Proslavljen blagdan sv. Anselma, prvog biskupa drevne ninske Crkve

Blagdan sv. Anselma, naslovnika i zaštitnika župe sv. Anselma u Ninu koji je bio prvi biskup drevne ranokršćanske ninske Crkve, apostolski navjestitelj iz prvih kršćanskih vremena, svečano je proslavljen u srijedu 26. kolovoza misnim slavljem koje je u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu predvodio fra Anselmo Stulić, gvardijan u franjevačkom samostanu sv. Ante na Poljudu u Splitu.

Proslavljen blagdan sv. Marcele, suzaštitnice ninske župe i zaštitnice Grada Nina

Blagdan sv. Marcele, suzaštitnice ninske župe sv. Anselma i zaštitnice Grada Nina, svečano je proslavljen u utorak, 25. kolovoza misnim slavljem koje je u župnoj crkvi Sv. Anselma u Ninu predvodio ninski župnik i dekan don Božo Barišić. Propovijedao je pavlin iz pavlinskog samostana u Sveticama kod Ozlja fra Mario Fundak.

Uočnica svetkovine Gospe od Zečeva u Ninu

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva u Ninu počela je uočnicom u nedjelju, 17. svibnja, kada je svečano misno slavlje na trgu pokraj župne crkve sv. Anselma predvodio o. Marko Dokoza, župni vikar iz zadarske Župe Uznesenja BDM. Suslavio je ninski župnik i dekan don Božo Barišić.

Mladi Zadarske nadbiskupije hodočastili u Nin

Hodočašće mladih Zadarske nadbiskupije u Nin održano je u subotu 12. listopada. Put od 20 km započeo je u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća na Puntamici u Zadru gdje je uvodnu riječ sudionicima uputio don Zvonimir Mikulić, povjerenik za pastoral mladih Zadarske nadbiskupije koje je nastavilo dugogodišnju tradiciju listopadskog hodočašća mladih u Nin.

Prvi pastirski pohod naslovnoga ninskoga biskupa Martina Vidovića Ninu

Povezanost Crkve u Hrvata i nasljednika sv. Petra, odnosno Svete Stolice, osobito je potvrđena na završnom slavlju ovogodišnje zavjetne svetkovine Gospe od Zečeva, u godini spomena 40. obljetnice proslave Branimirove godine kojom je 1979. g. u Ninu, 250 000 Hrvata proslavilo 13 stoljeća kršćanstva u Hrvata i višestoljetnu vjernost hrvatskog naroda rimskom prvosvećeniku.