Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: novac

Papa: Crkva u Iraku je živa

Crkva u Iraku, milošću Božjom, učinila je i čini mnogo naviještajući divnu mudrost križa šireći Kristovo milosrđe i oproštenje, posebno prema onima koji su najpotrebniji. Danas vidim i izravno sam se osvjedočio da je Crkva u Iraku živa, da Krist živi i djeluje u ovom svom svetom i vjernom narodu, rekao je papa Franjo u homiliji na misi na stadionu “Franso Hariri” u Erbilu, posljednjoj točci svoga trodnevnog apostolskog pohoda Iraku koji se održava pod geslom „Svi ste vi braća“ (Mt 23, 8).

RAZGOVOR Viceguverner HNB-a Roman Šubić: građani će anketom odlučiti o nacionalnom dizajnu eura

Viceguverner Hrvatske narodne banke (HNB) dr. sc. Roman Šubić u razgovoru za Informativnu katoličku agenciju osvrnuo se na ekonomsku krizu u kojoj se usred pandemije našla i Hrvatska, očekivanja od 2021. godine, kriterije koje moramo ispuniti da bismo nacionalnu valutu zamijenili eurom te ukazuje na važnost financijske pismenosti u svakodnevnom životu. Dr. sc. Šubić je nekoliko posljednjih godina predavač i docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i suradnik Hrvatskoga katoličkog radija.

Papa šalje financijsku pomoć u Albaniju

Papa Franjo će putem Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja Albaniji poslati novčanu pomoć u iznosu od 100.000 eura, izvijestio je Vatican News.