Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: novi

Novi apostolski vizitator za Međugorje stiže u BiH u veljači 2022.

Novi apostolski vizitator za Međugorje mons. Aldo Cavalli trebao bi stići u to jedno od najpoznatijih svjetskih rimokatoličkih hodočasničkih odredišta sljedeći mjesec, nakon što mu završi služba apostolskog nuncija u Nizozemskoj, prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA) u srijedu 26. siječnja.

U Kutini blagoslovljen kip sluge Božjega kardinala Franje Kuharića

Na 102. godišnjicu rođenja blagopokojnog kardinala Franje Kuharića, u četvrtak 15. travnja, u Kutini je sisački biskup Vlado Košić u dvorištu župne kuće blagoslovio njegov kip te je nakon toga u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije Snježne predslavio misu.

Novi Glas Koncila

Detaljem koji je zabilježio aparat fotografa Glasa Koncila u gomili ruševina župne crkve sv. Nikole biskupa i sv. Vida u Žažini – crkvenog objekta koji je najviše stradao te se nametnuo kao jedan od najrječitijih simbola smrti, razaranja domova, patnje i neizvjesnost koje je u utorak 29. prosinca žiteljima sisačkoga kraja i banovine nanio razorni potres – otvara se čitateljima novi broj Glasa Koncila, drugi u 2020. godini, s nadnevkom od nedjelje 10. siječnja.

Akademik Velimir Neidhardt novi predsjednik HAZU

Akademik Velimir Neidhardt izabran je za novog predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na izbornoj skupštini HAZU u četvrtak 15. studenoga na kojoj su birani članovi novog Predsjedništva Akademije. Akademik Neidhardt dobio je 87 glasova, a njegova protukandidatkinja akademkinja Milena Žic Fuchs 37 glasova.