Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: novska

Prije 27 godina vojno-redarstvenom akcijom Bljesak oslobođen okupirani teritorij zapadne Slavonije

Operacija je započela 1. svibnja 1995. u 5.30 sati. Hrvatske snage munjevitom su brzinom započele s napadom na južni i središnji dio zapadnoslavonskog bojišta. Glavni pravci napada išli su iz smjera Novske i Nove Gradiške. Na njima su  djelovale 81. gardijska bojna i 5. gardijska brigada „Sokolovi“ te dijelovi 1. gardijske brigade „Tigrovi“ i 3. gardijske brigade „Kune“. U potpori su bile pričuvne i domobranske postrojbe potpomognute protuoklopno topničko-raketnim postrojbama, Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom, a iznimno važan zadatak presijecanja neprijateljskih snaga na komunikaciji Pakrac – Okučani povjeren je skupnim snagama specijalne policije.

Proslava blagdana sv. Mihaela u Novskoj

Na blagdan svetih arkanđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela, 29. rujna, požeški biskup Antun Škvorčević u naselju Bročice Župe sv. Luke Evanđelista u Novskoj predvodio je euharistijsko slavlje o 20. obljetnici izgradnje i blagoslova kapele sv. Mihaela.

Krštenje šestog djeteta obitelji Grgić u Novskoj

Požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je u nedjelju 14. listopada župu sv. Luke Evanđelista u Novskoj i u župnoj crkvi predvodio euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio djevojčicu Katarinu, šesto dijete Vlade i Sanje Grgić, te dječaka Lovru, drugo dijete Darija i Mateje Herceg.