Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: o-ante-gabric

Objavljena monografija "Otac Ante Gabrić"

U prigodi 35. godišnjice smrti sluge Božjega o. Ante Gabrića objavljena je monografija Zvonimira Atletića, predstavljena na godišnjicu smrti, 20. listopada 2023. u Gabrićevom rodnom Metkoviću.

Nastavljeni 14. dani hrvatskih svetaca i blaženika

Pretprogramom i misom koju je u čast hrvatskih isusovačkih duhovnih velikana bl. Ivana Merza, sluga Božjih Petra Barbarića i o. Ante Gabrića te mučenika o. Petra Perice predvodio provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove doc. dr. sc. o. Dalibor Renić, te okruglim stolom „Svetost i obrazovanje“, u Križevcima su u petak 27. svibnja nastavljeni 14. dani hrvatskih svetaca i blaženika.

Počeli „Dani oca Ante Gabrića u Metkoviću“

Misnim slavljem u čast Slugi Božjem ocu Anti Gabriću u crkvi Sv. Franje na Kladi u Metkoviću, u nedjelju 27. veljače, na uočnicu spomendana njegovog rođenja (1915. g.) počeli su Dani o. Ante Gabrića, ove godine pod geslom „Otac Ante Gabrić iz 600-godišnjeg Grada Metkovića“, koji uz brojne manifestacije završavaju u subotu 5. ožujka biciklijadom u čast ocu Gabriću.

Završeni Dani oca Ante Gabrića u Metkoviću

Na 106. spomendan rođenja sluge Božjega oca Ante Gabrića u nedjelju 28. veljače u crkvama u Metkoviću slavljene su mise njemu u čast, čime su završeni „Dani oca Ante Gabrića u Metkoviću“ pod geslom „Vjerom do zdravlja“.

1 2