Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: o-ante-gabric

Nastavljeni 14. dani hrvatskih svetaca i blaženika

Pretprogramom i misom koju je u čast hrvatskih isusovačkih duhovnih velikana bl. Ivana Merza, sluga Božjih Petra Barbarića i o. Ante Gabrića te mučenika o. Petra Perice predvodio provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove doc. dr. sc. o. Dalibor Renić, te okruglim stolom „Svetost i obrazovanje“, u Križevcima su u petak 27. svibnja nastavljeni 14. dani hrvatskih svetaca i blaženika.

Počeli „Dani oca Ante Gabrića u Metkoviću“

Misnim slavljem u čast Slugi Božjem ocu Anti Gabriću u crkvi Sv. Franje na Kladi u Metkoviću, u nedjelju 27. veljače, na uočnicu spomendana njegovog rođenja (1915. g.) počeli su Dani o. Ante Gabrića, ove godine pod geslom „Otac Ante Gabrić iz 600-godišnjeg Grada Metkovića“, koji uz brojne manifestacije završavaju u subotu 5. ožujka biciklijadom u čast ocu Gabriću.

Završeni Dani oca Ante Gabrića u Metkoviću

Na 106. spomendan rođenja sluge Božjega oca Ante Gabrića u nedjelju 28. veljače u crkvama u Metkoviću slavljene su mise njemu u čast, čime su završeni „Dani oca Ante Gabrića u Metkoviću“ pod geslom „Vjerom do zdravlja“.

Završeni dani oca Ante Gabrića u Metkoviću

Dani oca Ante Gabrića koji su se održavali od 24. do 29. veljače obilježeni su u njegovom rodnom Metkoviću prigodnim programima u osnovnim i srednjim školama, ustanovama i udrugama, ove godine pod geslom „Gladno dijete“, a tijekom programa predstavljeni su također spot i pjesma pod istim naslovom Udruge „Mladi oca Ante Gabrića“ Srednje škole Metković.

U Australiji održano predavanje o slugi Božjem o. Anti Gabriću

U hrvatskoj crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Sunshineu u Melbourneu u Australiji u nedjelju 6. listopada nakon prijepodnevnih misa Matija Maša Vekić održala je predavanje o najvećem hrvatskom misionaru isusovcu slugi Božjemu ocu Anti Gabriću (Metković,1915. - Kalkuta, 1988.).

Završeni Dani oca Ante Gabrića u Metkoviću

Na 104. rođendan metkovskog misionara sluge Božjega oca Ante Gabrića, koji je umro na glasu svetosti u Indiji 1988.,u 73. godini, u četvrtak 28. veljače u njegovoj rodnoj župi svetog Ilije proroka i župi svetog Nikole biskupa u Metkoviću slavljene su mise.

1 2