Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: o-antonio-spadaro

Nova imenovanja u Vatikanu

Papa Franjo imenovao je u četvrtak 14. rujna mons. Josepha Murphyja podtajnikom u Odjelu za diplomatsko osoblje Svete Stolice i mons. Fernándeza Gonzáleza za šefa Protokola. O. Antonio Spadaro novi je podtajnik Dikasterija za kulturu i obrazovanje, dok je o. Marek Andrzej Inglot, S.I., na čelu Papinskog odbora za povijesne znanosti, prenosi Vatican News.

Transkript razgovora pape Franje s isusovcima Južnog Sudana

O. Antonio Spadaro zabilježio je razgovor pape Franje s isusovcima iz Južnog Sudana, na susretu održanom 4. veljače 2023. u Apostolskoj nuncijaturi u Jubi, u okviru apostolskog putovanja. Transkript razgovora, objavljen 16. veljače u isusovačkom časopisu La Civiltà Cattolica, prenosimo u cijelosti.

Papa Franjo s isusovcima DR Konga: Crkva nije multinacionalna kompanija duhovnosti

Isusovac Antonio Spadaro zabilježio je razgovor pape Franje s isusovcima iz Demokratske Republike Kongo prilikom njegovog apostolskog putovanja, na Svijećnicu 2. veljače 2023. u Apostolskoj nuncijaturi u Kinshasi. Transkript tog razgovora, objavljenog 16. veljače u isusovačkom časopisu La Civiltà Cattolica, prenosimo u cijelosti.

Papa Franjo na pokopu o. Diega Faresa

Papa Franjo sudjelovao je 21. srpnja u Generalnoj kuriji Družbe Isusove u Rimu u pogrebnim obredima za subrata i prijatelja o. Diega Faresa, koji je preminuo prije dva dana u 67. godini života, prenosi Vatican News.