Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: o-jozo-milanovic

Održan susret čitača Zadarske nadbiskupije

Susret čitača Zadarske nadbiskupije u organizaciji Povjerenstva za liturgiju i crkvenu glazbu Zadarske nadbiskupije održan je u ponedjeljak, 22. siječnja u katedrali sv. Stošije u Zadru, izvijestila je Zadarska nadbiskupija.

U Splitu počeli 39. Redovnički dani

Redovnički dani u Splitu, 39. po redu, o temi „Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života“ počeli su u petak 22. listopada 2023. u samostanu Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Blagoslov oca Jeronima Adama Marina, novog opata Slavenske benediktinske kongregacije

Otac Jeronim Adam Marin, OSB, prior benediktinskog samostana Sv. Kuzme i Damjana na Ćokovcu na otoku Pašmanu, novi je opat predstojnik Slavenske benediktinske kongregacije sv. Vojtjeha-Adalberta, a svečano misno slavlje s obredom blagoslova novog opata Marina u četvrtak 17. veljače u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

O. Jozo Milanović: Traženje Boga u Benediktovoj Školi službe Gospodnje

O temi „Traženje Boga u Benediktovoj Školi službe Gospodnje“ izlagao je o. Jozo Milanović, OSB, benediktinac iz samostana na Ćokovcu, na simpoziju „Vrijeme, prostor i duhovnost: Benediktinsko monaštvo i njegovo nasljeđe“ održanom 17. rujna u Svečanoj dvorani na Sveučilištu u Zadru.