Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: obljetnica-stradanja

Krnjeuša: Obilježena 130. obljetnica Župe i 81. godišnjica stradanja

Jubilarna 130. obljetnica osnutka Župe Krnjeuša i 81. godišnjica mučeništva župnika Krešimira Barišića i više od 240 domaćih Hrvata katolika, koji su 9. i 10. kolovoza 1941. stradali u četničkom pogromu, obilježena je 10. kolovoza u Krnjeuši kod Bosanskog Petrovca, izvijestio je TABB.

Misa povodom 30. obljetnica stradanja Plehana i Plehanskog kraja

Povodom 30. obljetnica stradanja Plehana i Plehanskog kraja slavljena je u subotu, 2. srpnja u novosagrađenoj crkvi sv. Marka Evanđelista na Plehanu u Bosanskoj Posavini misa za sve pokojne i nestale u Domovinskom ratu. Koncelebriranu misu je predvodio plehanski gvardijan fra Anto Tomas.

Obilježena 30. godišnjica stradanja Slavonskog Broda

U sjećanje na 30. godišnjicu jednog od najtežih ratnih dana u Slavonskom Brodu te u spomen na sve poginule branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu na području Brodsko-posavske županije, u utorak 3. svibnja održana je komemoracija „Sjećamo ih se s ponosom i tugom“.

Misa za Domovinu na 29. godišnjicu razaranja franjevačkog samostana u Karinu

Na 29. obljetnicu Dana sjećanja na razaranje Franjevačkog samostana i samostanske crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Donjem Karinu, misu za Domovinu i hrvatske branitelje u nedjelju 13. veljače u župnoj crkvi Sv. Male Terezije u Gornjem Karinu predvodio je fra Ilija Mikulić, vojni kapelan Bojne "Pauci" iz Knina i Inženjerijske bojne u Sinju. 

Trideseta obljetnica stradanja Tordinaca

U Župi Presvetog Trojstva u Tordincima dostojanstveno je 25. listopada 2021. obilježena 30. obljetnica stradanja i progonstva mještana sela Tordinci, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

U Viduševcu obilježena 30. godišnjica stradanja glinskog kraja

Na 30. godišnjicu okupiranja Viduševca i zauzimanja čitavoga glinskog kraja, u četvrtak 30. rujna 2021., sisački biskup Vlado Košić predslavio je u župnoj crkvi sv. Franje Ksaverskog misu zadušnicu za sve poginule, nestale i umrle branitelje i civile glinskog kraja, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

78. obljetnica stradanja stanovnika Zrina

Sedamdeset i osma obljetnica stradanja stanovnika Zrina obilježena je u subotu 12. rujna u Zrinu gdje je misu predslavio umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

Spomen stradanja sela Podhum

Komemorativnim skupom i misom zadušnicom u Sobolima kod spomenika s 91 štitom koji trenutačno skrivaju skele zbog obnove, dostojanstveno je u ponedjeljak 12. srpnja obilježena 79. obljetnica stradanja sela Podhum, prenosi Tiskovni ured riječke nadbiskupije.

Mons. Škvorčević predslavio misu na 29. godišnjicu voćinskih stradanja

Na 29. godišnjicu razaranja Gospinog svetišta i ubojstva 47 nedužnih građana u Voćinu, u nedjelju 13. prosinca 2020. održan je molitveni spomen u Voćinu i 12. hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije, a misu je predslavio požeški biskup Antun Škvorčević. Ujedno su obilježeni Nedjelja Caritas i Dan molitve za žrtve koronavirusa u Požeškoj biskupiji.

1 2