Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: obljetnica-stradanja

Trideseta obljetnica stradanja Tordinaca

U Župi Presvetog Trojstva u Tordincima dostojanstveno je 25. listopada 2021. obilježena 30. obljetnica stradanja i progonstva mještana sela Tordinci, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

U Viduševcu obilježena 30. godišnjica stradanja glinskog kraja

Na 30. godišnjicu okupiranja Viduševca i zauzimanja čitavoga glinskog kraja, u četvrtak 30. rujna 2021., sisački biskup Vlado Košić predslavio je u župnoj crkvi sv. Franje Ksaverskog misu zadušnicu za sve poginule, nestale i umrle branitelje i civile glinskog kraja, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

78. obljetnica stradanja stanovnika Zrina

Sedamdeset i osma obljetnica stradanja stanovnika Zrina obilježena je u subotu 12. rujna u Zrinu gdje je misu predslavio umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

Spomen stradanja sela Podhum

Komemorativnim skupom i misom zadušnicom u Sobolima kod spomenika s 91 štitom koji trenutačno skrivaju skele zbog obnove, dostojanstveno je u ponedjeljak 12. srpnja obilježena 79. obljetnica stradanja sela Podhum, prenosi Tiskovni ured riječke nadbiskupije.

Mons. Škvorčević predslavio misu na 29. godišnjicu voćinskih stradanja

Na 29. godišnjicu razaranja Gospinog svetišta i ubojstva 47 nedužnih građana u Voćinu, u nedjelju 13. prosinca 2020. održan je molitveni spomen u Voćinu i 12. hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije, a misu je predslavio požeški biskup Antun Škvorčević. Ujedno su obilježeni Nedjelja Caritas i Dan molitve za žrtve koronavirusa u Požeškoj biskupiji.

Biskup Košić u Aktualnom HKR-a o 77. obljetnici stradanja Zrinjana

Ove godine se 25. put obilježava obljetnica stradanja Zrinjana 8., 9. i 10. rujna 1943. Misu će u subotu 5. rujna predslaviti gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, u zajedništvu s krčkim biskupom Ivicom Petanjkom i domaćim biskupom Vladom Košićem. O obilježavanju je 3. rujna u emisiji Aktualno HKR-a govorio sisački biskup Vlado Košić.

Obilježena 27. godišnjica stradanja bugojanskih Hrvata

Svetom misom u župnoj crkvi te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na središnjem Spomen obilježju na gradskom katoličkom groblju obilježena je tužna 27. obljetnica stradanja, progona i zločina nad Hrvatima Bugojna, objavila je Nedjelja.

Misno slavlje na 27. obljetnicu stradanja Plehana

Komemoracija o 27. obljetnici stradanja Plehana - dana kada je 1992. minirana i do temelja porušena plehanska župna crkva sv. Marka i franjevački samostan održana je u utorak 2. srpnja u župi sv. Marka na Plehanu u Bosanskoj Posavini.

Sjećanje na stradanje viduševačkog kraja

U okviru glinskih Dana sjećanja, a u organizaciji UDVDR ogranak Glina, u Gornjem Viduševcu je u nedjelju, 30. rujna, obilježena 27. obljetnica stradanja 87 nevinih žrtava viduševačke župe – branitelja i civila, ali i svih drugih koji su poginuli u Domovinskom ratu.