Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: obljetnica-uspostave-biskupije

Proslavljena 14. obljetnica osnutka Bjelovarsko-križevačke biskupije

Bjelovarsko-križevačka biskupija proslavila je u utorak 5. prosinca 14. obljetnicu od osnutka i imenovanja prvog biskupa. Središnje misno slavlje u katedrali Svete Terezije Avilske u Bjelovaru predvodio je biskup Vjekoslav Huzjak, u zajedništvu sa svećenicima i brojnim vjernicima.

Proslavljena 14. obljetnica ponovne uspostave Sisačke biskupije

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u utorak 5. prosinca u Pastoralnom centru katedralne župe u Sisku misu zahvalnicu prigodom 14. obljetnice ponovne uspostave Sisačke biskupije, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Papin pozdrav hrvatskim hodočasnicima

Papa Franjo uputio je u srijedu, 11. listopada pozdrav hrvatskim hodočasnicima na Trgu sv. Petra, nakon kateheze na redovnoj općoj audijenciji srijedom, koji prenosimo u cijelosti sa stranice Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Proslavljena obljetnica utemeljenja Požeške biskupije i pet župa

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je na blagdan sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, 5. srpnja, euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali prigodom 26. obljetnice utemeljenja Požeške biskupije i njegova imenovanja za njezina prvog biskupa.

Vjernici Varaždinske biskupije na zahvalnom hodočašću u Rim

Petstotinjak hodočasnika iz Varaždinske biskupije sudjeluju na zahvalnom hodočašću u Rim prigodom 25. obljetnice uspostave Varaždinske biskupije. U srijedu, 19. listopada sudjelovali su na općoj audijenciji pape Franje koji ih je pozdravio s osobitom radošću.

Papin pozdrav hrvatskim hodočasnicima

Papa Franjo pozdravio je u srijedu, 19. listopada hrvatske hodočasnike koji su sudjelovali na redovnoj općoj audijenciji srijedom, a posebno vjernike Varaždinske biskupije koji borave u Rimu na hodočašću prigodom 25. obljetnice osnutka svoje biskupije.

1 2 3