Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: obracenje

„Započnimo put istinskog obraćenja“

U nastavku donosimo cjeloviti prijevod homilije kardinala Marcella Semerara, prefekta Dikasterija za kauze svetaca, koju je održao na misom slavlju Pepelnice, u Vatikanu, u kapeli Papinske švicarske garde.

U Indiji uhićeni svećenici

U saveznoj državi Uttar Pradesh policija je nakon prijave hiduističkih nacionalista uhitila oca Dominica Pinta iz dijeceze Lucknow i pet protestantskih pastora, objavila je u utorak 6. veljače azijska tiskovna služba Ucanews, prenosi KNA. Hinduski nacionalisti tvrde da je u biskupijskom središtu "Navintha Pastoral Centre" organiziran masovni skup u svrhu preobraćenja hinda na kršćanstvo. Biskupija je odbacila te optužbe.

Papa potaknuo na širenje nasljeđa don Lorenza Milanija

Papa Franjo je u ponedjeljak, 22. siječnja 2024. primio u audijenciju u Vatikanu Nacionalni odbor za stotu obljetnicu rođenja don Lorenza Milanija te u tom povodu kazao okupljenima da se poput don Lorenza približe svima koji su isključeni i uzmu ih „na srce“, izvijestio je Vatican News.

Papina kateheza na redovnoj općoj audijenciji srijedom

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 29. studenoga papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. Tema 28. u nizu Papine kateheze na temu evangelizacije bila je "Navještaj je za danas".

1 2 3 4