Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: opca-skupstina

Poruka kardinala Angela Bagnasca na Općoj skupštini CCEE-a

Dosadašnji predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija kardinal Angelo Bagnasco uputio je u petak 24. rujna poruku sudionicima na početku zasjedanja Vijeća, s obzirom da je bio spriječen sudjelovati jer je dobio pozitivan nalaz na COVID-19, javlja hrvatski ured Vatican Newsa u subotu 25. rujna.

Papa predsjedao misnim slavljem na početku plenarnog zasjedanja CCEE-a

U Rimu se od 23. do 26. rujna održava plenarno zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija koje je u znaku 50. obljetnice postojanja CCEE-a. Na skupštini sudjeluju predsjednici biskupskih konferencija iz cijele Europe, među kojima i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić. U uvodnom dijelu zasjedanja predsjednici europskih biskupskih konferencija sudjelovali su u Bazilici svetoga Petra u Vatikanu na misi kojom je predsjedao papa Franjo, javlja Vatican News.

Završna poruka s plenarnog zasjedanja CCEE-a

Plenarna skupština Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) održana je 25. i 26. rujna samo online putem aplikacije za videopozive s više korisnika. Na kraju zasjedanja biskupi članovi CCEE-a uputili su Završnu poruku koju donosimo u cijelosti.

Virtualna opća skupština CCEE-a

Vijeće europskih biskupskih konferencija (CCEE) ovogodišnju opću skupštinu najavljenu od 25. do 27. rujna u Pragu, održat će samo internetskim putem 25. i 26. rujna.

Održana opća skupština Papinskih misijskih djela

Na digitalnoj platformi 12. lipnja održana je opća skupština Papinskih misijskih djela koja je okupila više od 100 nacionalnih ravnatelja, na čelu s prefektom Kongregacije za evangelizaciju naroda kardinalom Luisom Antoniom Tagleom i predsjednikom PMD-a nadbiskupom Giampietrom Dal Tosom, objavila je agencija Fides a prenijela Nedjelja.

Završna poruka s Plenarne skupštine CCEE-a u Santiago de Composteli

Pretposljednjeg dana Plenarne skupštine Vijeća europskih biskupskih konferencija, koja se održava u Santiago de Compostela od 3.-6. listopada 2019. na temu „Europo, je li vrijeme za buđenje? Znakovi nade“, objavljena je Završna poruka biskupâ koju prenosimo u cijelosti.

U Santiago de Composteli započela plenarna skupština CCEE-a

Godišnja plenarna skupština Vijeća europskih biskupskih konferencija na temu „„Europo, je li vrijeme za buđenje? Znakovi nade“ započela je 3. listopada u popodnevnim satima u Santiago de Composteli. Na plenarnoj skupštini sudjeluju članovi CCEE-a, predsjednici europskih biskupskih konferencija među kojima i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić te predsjednik BK BiH kardinal Vinko Puljić.

Završila Opća izborna skupština Reda propovjednika

U Vijetnamu je u nedjelju 4. kolovoza završila Opća izborna skupština Reda propovjednika. Skupština je zaključena svečanim euharistijskim slavljem u dominikanskom svetištu Sv. Martina de Porresa u gradu Bien Hoa.

Započela Opća skupština Papinskih misijskih djela

U Rimu se od 27. svibnja do 1. lipnja održava Opća skupština Papinskih misijskih djela na kojoj sudjeluju ravnatelji PMD iz cijeloga svijeta. Hrvatsku predstavlja nacionalni ravnatelj PMD vlč. Antun Štefan, a Bosnu i Hercegovinu nacionalni ravnatelj PMD mons. Luka Tunjić.