Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: osjecka-konkatedrala

Misa polnoćka u osječkoj konkatedrali

„U noći Isusova rođenja pastiri su bdjeli pod vedrim nebom i čuvali svoja stada. Ti su pastiri slika i svih nas, koji također noćas bdijemo otvorenih vjerničkih duša želeći da i nas kao i pastire obasja slava Gospodnja“, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup metropolit, mons. Đuro Hranić predvodeći 24. prosinca 2022. svečanu misu polnoćku u osječkoj konatedrali sv. Petra i Pavla.

Biskup Svalina u Osijeku: Potrebna nam je postojanost u vjeri Petra i Pavla

Srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina u zajedništvu s đakovačko-osječkim nadbiskupom metropolitom Đurom Hranićem, pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, srijemskim biskupom Đurom Gašparovićem, izaslanikom požeškog biskupa preč. dr. Želimirom Žuljevićem predvodio je u srijedu 29. lipnja svečano misno slavlje o svetkovni apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla - zaštitnika osječke konkatedrale, grada Osijeka i Gradske četvrti Gornji grad.

Obredi Muke Gospodnje u osječkoj konkatedrali

Obrede Muke Gospodnje na Velik petak, 15. travnja, sa službom riječi, klanjanjem križu i svetom pričešću, predvodio je u osječkoj konkatedrali i Župi sv. Petra i Pavla župnik mons. Adam Bernatović.

Misa Večere Gospodnje u Osijeku

Đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić predvodio je na Veliki četvrtak, 14. travnja 2022. u konkatedrali sv. Petra i Pavla u Osijeku Misu Večere Gospodnje te je oprao noge dvanaestorici muževa iz te osječke konkatedralne župe.

1 2 3