Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pag

Nadbiskup Zgrablić predvodio svečanu misu na Veliku Gospu u Pagu

Vela Stomorina, kako Pažani nazivaju svetkovinu Velike Gospe, svečano je proslavljena u ponedjeljak 15. kolovoza u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pagu, a središnju misu u zbornoj crkvi predvodio je zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Homilija nuncija Lingue na blagdan Svetog Trna Isusova

Homiliju apostolskoga nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Lingue na misnom slavlju na blagdan Svetog Trna Isusova, u srijedu 4. svibnja, u zbornoj crkvi Uznesenja BDM u Pagu prenosimo u cijelosti.

Pogreb paške benediktinke s. Klare Baričević, OSB

S. Klara Marija Baričević, OSB, koludrica Samostana benediktinki sv. Margarite u Pagu, okrijepljena sakramentima, preminula je u Općoj bolnici Zadar u nedjelju 27. lipnja u 84. godini života i 61. godini monaštva. Sprovod s. Klare bio je u srijedu, 30. lipnja, a pokopana je u grobnici paških sestara benediktinki na gradskom groblju u Pagu.

Proslavljen blagdan Svetog Trna u zbornoj crkvi u Pagu

Blagdan Svetog Trna, papinskom Autenticom potvrđene relikvije Trna koji je bio na glavi raspetoga Isusa Krista kada je naš Spasitelj na križnom putu i Golgoti podnio muku za otkupljenje svijeta, proslavljen je u utorak 4. svibnja u zbornoj crkvi Uznesenja BDM u Pagu. Večernje misno slavlje u paškoj župnoj crkvi predvodio je paški sin don Dario Tičić, župnik župe Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru.

U Pagu započela proslava Svetoga Trna Isusova

Proslava Svetoga Trna Isusova u župi Uznesenja BDM u Pagu, nakon 74 godine obnovljena pobožnost javnog čašćenja autentičnog Trna s Isusove glave kad je bio raspet u Jeruzalemu, počela je u subotu 4. svibnja svečanim misnim slavljem u samostanskoj crkvi Navještenja Marijina kod benediktinki u Pagu koje je predvodio ninski župnik i dekan don Božo Barišić.

Duhovna obnova u jubileju paškog zavjeta Gospi

Veliku duhovnu obnovu u župi Uznesenja BDM u Pagu predvodio je fra Josip Bebić, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i dugogodišnji dušobrižnik za hrvatsku inozemnu pastvu u Njemačkoj, a završena je u paškoj zbornoj crkvi Marijina uznesenja u nedjelju 14. travnja.

1 2