Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: panama

Papa Franjo: Oceani su Božji dar svim generacijama

Sveti Otac uputio je poruku sudionicima konferencije „Naš ocean“ održane u Panami 2. i 3. ožujka, a koja je objavljena u ponedjeljak 6. ožujka u potpisu Papinog državnog tajnika kardinala Pietra Parolina, izvijestio je Vatican News.

Papa završio apostolski pohod Panami

Papa Franjo završio je 28. siječnja apostolski pohod Panami, koja je bila domaćin 34. svjetskog dana mladih koji je imao za temu „Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!“ (Lk 1, 38). Zrakoplov kojim se Papa vraća u Rim poletio je u 00.23 po lokalnom vremenu (oko 4.30 po srednjoeuropskom) iz međunarodne zračne luke u Panami.

Papa Franjo zahvalio volonterima na njihovoj velikodušnosti

Papa Franjo susreo se u nedjelju 27. siječnja s volonterima Svjetskog dana mladih i zahvalio im za njihov naporan rad. Više od 20.000 mladih iz Paname te 2.200 međunarodnih volontera protekli su tjedan bili čitavo vrijeme na raspolaganju stotinama tisuća hodočasnika prisutnih na Svjetskom danu mladih. Papa Franjo zahvalio je tisućama mladih volontera na njihovoj velikodušnosti i pozvao ih da svjedoče svoje iskustvo jednostavnim, običnim gestama.

Papa posjetio prihvatilište za oboljele od HIV-a

Papa Franjo posjetio je u nedjelju 27. siječnja prihvatilište Casa hogar del buen Samaritano (Obiteljski dom dobrog Samarijanca) u kojem se pruža skrb za siromašne i oboljele od HIV-a lišene obiteljske i financijske podrške. Prihvatilišni centar je osnovan 2005. godine uz potporu Crkve u Panami.

Središnje misno slavlje Svjetskog dana mladih u Panami

Posljednjeg dana apostolskog pohoda Panami prigodom 34. svjetskog dana mladih, u nedjelju 27. siječnja, papa Franjo je predvodio središnje misno slavlje susreta mladih koje je održano na istom mjestu kao i jučerašnje bdjenje, na Polju sv. Ivana Pavla II. (Campo San Juan Pablos II) u Metro Parku, gradskom parku Paname manje od jedne milje udaljenom od Tihog oceana. Na središnjem misnom slavlju se okupilo više od 700.000 mladih iz cijeloga svijeta. Domaćin sljedećeg Svjetskog dana mladih bit će Portugal.

1 2 3 4