Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa-ivan-pavao-ii

Kardinal Sarah ostaje na svojoj dužnosti i nakon navršene 75. godine života

Prefekt Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata kardinal Robert Sarah iz Gvineje, koji je u ponedjeljak 15. lipnja proslavio svoj 75. rođendan, potvrdio je na svome službenom profilu na Twitteru da ne odlazi u mirovinu te da nastavlja svoju posao u Vatikanu, prenosi u petak 19. lipnja Catholic News Agency (CNA).

Proslavljena 20. obljetnica Gospićko-senjske biskupije i 4. obljetnica biskupstva Zdenka Križića

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predvodio je u nedjelju, 24. svibnja u katedrali u Gospiću zahvalnicu u povodu 20. obljetnice biskupije i četvrte obljetnice njegova biskupstva, te čestitao ovaj dan svim vjernicima biskupije. Koncelebrirali su biskup u miru Mile Bogović, tajnik i kancelar preč. Mišel Grgurić i domaći župnik preč. Mario Vazgeč, asistirao je đakon vlč. Bruno Lovaković, posluživali su bogoslov Karlo Špoljarić i sjemeništarac Marko Butković te ministranti. Pjevao je katedralni zbor pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Franje Puškarića.

Dvadeset i peta obljetnica značajnog dokumenta Hrvatske biskupske konferencije

Minuloga 1. svibnja napunilo se 25 godina "Pisma Hrvatske biskupske konferencije o pedesetoj obljetnici završetka Drugoga svjetskog rata". To je jedan od najznačajnijih dokumenata hrvatskih biskupa, potaknut homilijom pape Ivana Pavla II. na zagrebačkom Hipodromu, za vrijeme njegova prvog pastoralnog posjeta Hrvatskoj 1994. godine kada je kazao: „Tražiti oprost i sam oprostiti tako bi mogla biti sažeta zadaća koja je pred svima, ako se žele postaviti čvrste pretpostavke za postizanje istinskog i trajnog mira“.

Euharistijsko klanjanje sa sv. Ivanom Pavlom II.

Na 15. obljetnicu smrti pape sv. Ivana Pavla II., 2. travnja u 20 sati započinje euharistijsko klanjanje u đakovačkoj katedrali pod geslom „Ne bojte se. Širom otvorite vrata Kristu!“

Kardinal Comastri: Ivan Pavao II. svoj je križ pretvorio u ljubav

Prošlo je 15 godina od preminuća svetoga Ivana Pavla II., 2. travnja 2005. godine. Nezaboravni su dani koji su obilježili njegov prijelaz u Očev dom, nakon duge bolesti koju je živio dajući kršćansko svjedočanstvo koje je, osim vjernika, privuklo i one udaljene od Crkve.

Sv. papa Ivan Pavao II.

Spomendan sv. pape Ivana Pavla II. slavi se 22. listopada, na dan kada je slavio prvu misu kao papa 1978. godine na Trgu sv. Petra.

Doktorat o svetosti u nauku Ivana Pavla II.

Bogoslov Splitske-makarske nadbiskupije Mate Antunović obranio je u ponedjeljak 15. srpnja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, doktorski rad na temu „Svetost kao ostvarena čovječnost u nauku Ivana Pavla II.“, stekavši akademski stupanj doktora znanosti na humanističkom području, iz polja teologije, grana fundamentalne teologije.

1 2