Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papa-u-mongoliji

Putovanje u Mongoliju

Svoju katehezu na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 6. rujna papa Franjo posvetio je apostolskom putovanju u Mongoliji na kojem je boravio od 31. kolovoza do 4. rujna. Donosimo u cijelosti Papinu katehezu.

Papa odgovarao na pitanja novinara na povratnom letu iz Mongolije

U razgovoru s novinarima u zrakoplovu na povratku iz Mongolije papa Franjo je govorio o Sinodi, pojasnivši kako nije riječ o televizijskom programu, a ni o parlamentarnoj skupštini. Objasnio je također značenje svojih riječi upućenih mladim Rusima, ponovno ističući kako su one poziv da ne zaborave svoju veliku kulturnu baštinu, objavio je Vatican News.

Papa: Obrazovanje i skrb pravi su napredak naroda, a ne oružje

Posljednjeg dana boravka u Mongoliji 4. rujna, papa Franjo je u Ulan Batoru otvorio Kuću milosrđa. Bila je to prilika da ponovno istakne temeljnu važnost milosrđa u Crkvi i podsjeti na ulogu besplatnog volontiranja, daleko od logike osobnih računa: "Za činiti dobro, jedino je potrebno dobro srce".

Papa: Želim sve najbolje plemenitom kineskom narodu

Sveti otac Franjo pozdravio je kineski narod na završetku mise koju je predvodio u nedjelju 3. rujna u glavnom gradu Mongolije Ulan Batoru, te pozvao kineske katolike da budu dobri kršćani i dobri građani, prenosi Vatican News.

Papa u Mongoliji: Religije u službi dobra; neka njeguju dijalog, slogu, nadu

Na ekumenskom i međureligijskom susretu u Ulan Batoru u nedjelju 3. rujna papa Franjo je potaknuo religije da budu primjer dijaloga i altruizma u ovom vremenu „razdiranom sukobima i neslogom“ i da ponude ono u što vjeruju poštujući savjesti drugih i u svrhu najvećega dobra za sve. Upozorio je također da fundamentalizam i ideološko forsiranje kompromitiraju mir, prenosi Vatican News.

1 2 3