Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papin-pohod-iraku

Izišao novi broj Glasa Koncila

Iz tiska je izišao novi broj katoličkoga tjednika Glas Koncila za nedjelju 14. ožujka sa središnjom temom „Bratstvo je snažnije od bratoubilaštva, nada je snažnija od smrti, mir od rata“ koja se bavi posjetom pape Franje Iraku.

Papa želi pohoditi i Libanon

Na uobičajenoj konferenciji za novinare u zrakoplovu na povratku iz Bagdada u ponedjeljak 8. ožujka papa Franjo osvrnuo se na pojedine postaje svoga boravka u Iraku, prenosi agencija Kathpress.

Papa doputovao u Rim

Papa Franjo doputovao je u ponedjeljak, 8. ožujka u 12.20 sati u međunarodnu zračnu luku Ciampino čime je zaključeno 33. apostolsko putovanje pape Bergoglia na kojem je posjetio Irak, objavio je Vatican News.

Papa završio apostolski pohod Iraku

Oproštajnom svečanošću održanom u ponedjeljak, 8. ožujka ujutro u Međunarodnoj zračnoj luci u Bagdadu završen je apostolski pohod pape Franje Iraku održan pod geslom "Svi ste vi braća" (Mt 23, 8).

Papa se susreo s ocem malog Alana Kurdija

Papa Franjo susreo se u nedjelju 7. ožujka u Erbilu s ocem Alana Kurdija, sirijskog dječaka kurdske nacionalnosti koji je poginuo u brodolomu na turskoj obali u rujnu 2015. godine i čija je fotografija obišla svijet, objavio je Vatican News.

Papa: Crkva u Iraku je živa

Crkva u Iraku, milošću Božjom, učinila je i čini mnogo naviještajući divnu mudrost križa šireći Kristovo milosrđe i oproštenje, posebno prema onima koji su najpotrebniji. Danas vidim i izravno sam se osvjedočio da je Crkva u Iraku živa, da Krist živi i djeluje u ovom svom svetom i vjernom narodu, rekao je papa Franjo u homiliji na misi na stadionu “Franso Hariri” u Erbilu, posljednjoj točci svoga trodnevnog apostolskog pohoda Iraku koji se održava pod geslom „Svi ste vi braća“ (Mt 23, 8).

Molitva za žrtve rata na trgu u Mosulu

Papa Franjo je molio za žrtve rata i oružanih sukoba u Iraku i čitavom Bliskom istoku na svečanosti upriličenoj u nedjelju, 7. ožujka u Mosulu, na trgu Hosh al-Bieaa ili tzv. Trgu četiriju Crkava siro-katoličke, armensko-pravoslavne, sirsko-pravoslavne i kaldejsko-katoličke.

1 2 3 4