Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Sako zahvalio Papi za pohod Iraku

Bagdad (IKA)

Kaldejski patrijarh kardinal Louis Raphaël I. Sako u pismu papi Franji uime svih iračkih katoličkih biskupa zahvalio za pohod Iraku, prenosi Vatican News.

Kardinal je u pismu spomenuo da je Papa svojom donacijom želio pomoći iračkom stanovništvu, te da Patrijarhat i mjesna Crkva, u skladu sa željom Svetoga Oca, već rade na podjeli financijske pomoći inicijativama koje podupiru obitelji posebno pogođene posljedicama sukoba, gospodarskom krizom i pandemijom. Riječ je o kršćanskim i muslimanskim obiteljima te pripadnicima svih ostalih vjerskih zajednica u Iraku.

Patrijarh je istaknuo da je Papin posjet dirnuo srce svih građana, sijući svijest o važnosti prihvaćanja i poštovanja različitosti, kako bi se zajamčili dostojanstvo, sloboda i jednakost prava i dužnosti. Nadamo se da će ti stavovi nadahnuti namjere velikih svjetskih sila, zaključio je kardinal Sako.

U međuvremenu, iračka je Vlada zadužila međuministarski odbor da se zauzme za provođenje sugestija i prijedloga proizišlih tijekom nedavnog posjeta pape Franje Iraku. O tome su izvijestile arapske novine Al Araby Al Jadeed, koje su se osvrnule na pitanja sigurnosti, gospodarske održivosti i poratne obnove, a koja posebno pritišću život kršćanskih zajednica i drugih sastavnica društva, osobito u dolini Ninive i u Bagdadu.