Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apostolsko-putovanje

Objavljen službeni program Papina putovanja u Dubai

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u četvrtak, 9. studenoga, službeni program kratkog putovanja pape Franje u Dubai, od 1. do 3. prosinca, gdje će Sveti Otac sudjelovati na Konferenciji država stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o promjeni klime (COP28), objavio je Vatican News.

Papa francuskim biskupima: Gledati Mediteran kako bismo štitili ljudsko dostojanstvo

Papa Franjo je u petak, 3. studenog 2023. pročitao poruku upućenu Francuskoj biskupskoj konferenciji, koju je potpisao državni tajnik kardinal Parolin, povodom njezina plenarnoga zasjedanja, u kojoj je potaknuo da se pomogne društvu promicati i štititi ljudski život kroz pravedne zakone te prakticirati bratstvo koje je kvasac mira za svijet, izvijestio je Vatican News.

Homilija kardinala Kuharića na misi zahvalnici za drugi posjet Ivana Pavla II. Hrvatskoj

Nakon mise tijekom koje je blaženim proglašen kardinal Alojzije Stepinac, u zagrebačkoj katedrali 11. listopada 1998. misu zahvalnicu za dar pohoda pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj te za dar novoga blaženika hrvatskom narodu predslavio je umirovljeni zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić čiju homiliju, u povodu 25. obljetnice beatifikacije, prenosimo u cijelosti sa stranice Zagrebačke nadbiskupije.

Pozdravni govor i molba nadbiskupa Bozanića na beatifikaciji kardinala Stepinca

Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić uputio je pozdravni govor i molbu papi Ivanu Pavlu II. na misi beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca, 3. listopada 1998. u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, koje u prigodi 25. obljetnice beatifikacije u cijelosti prenosimo sa stranice Zagrebačke nadbiskupije.

1 2 3 36