Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: parolin

Započeo susret nuncija u Vatikanu

Misnim slavljem koje je u bazilici Sv. Petra u srijedu 12. lipnja predvodio Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin počeo je susret papinskih predstavnika iz cijeloga svijeta u Vatikanu.

Kardinal Parolin u posjetu Iraku

„Vi ste Crkva mučenika. Krv vaših mučenika i svjedočanstvo vjere mnoge vaše braće i sestara blago su za Crkvu i sjeme nove vitalnosti. U svjetlu njihova primjera pozivam vas da nastavite živjeti svoju vjeru s radošću i zahvalnošću“, rekao je državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin u homiliji na misi slavljenoj 27. prosinca u kaldejskoj katedrali Sv. Josipa u Ankawi u sklopu posjeta Iraku od 26. do 28. prosinca prigodom božićnih slavlja.

Kardinal Parolin Božić slavi u Iraku

Kaldejski katolički patrijarh kardinal Louis Raphael Sako 24. prosinca prvi će put slaviti polnoćku zajedno s Papinim državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom.

Sastanak državnog tajnika Parolina i ministra Božinovića

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak 11. prosinca na UN-ovoj konferenciji o migracijama u Marakešu sastao se s državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom, čija je diplomacija vrlo aktivno sudjelovala u stvaranju Globalnog kompakta o sigurnim, uređenim i regularnim migracijama usvojenog u ponedjeljak 10. prosinca, prenosi Hina.

Kardinal Parolin o Globalnom kompaktu o migraciji

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin govorio je 10. prosinca, kao voditelj delegacije Svete Stolice, na općoj raspravi i prvom dijalogu „Promoting Action on the Commitments of the Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration” na Međuvladinoj konferenciji o temi Usvajanje globalnog kompakta za sigurnu, uređenu i regularnu migraciju (Adopt the Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration) koja se održavala u Marakešu u Maroku 10. i 11. prosinca. Donosimo opširne prikaze dvaju obraćanja kardinala Parolina na UN-ovoj međuvladinoj konferenciji o migraciji.

1 2