Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: parolin

Kardinal Parolin s novinarima u Splitu

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin nakon radne večere s hrvatskim biskupima prvoga dana boravka u Splitu, 15. rujna, u povodu biskupskoga ređenja mons. Ante Jozića, razgovarao je s novinarima Tiskovnoga ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, Hrvatske katoličke mreže i Glasa Koncila.

Kardinal Parolin o izazovima pandemije

U Intervjuu objavljenom na talijanskom portalu ripartelitalia.it posvećenom izlasku Italije iz gospodarske krize uzrokovane pandemijom, Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin istaknuo je nužnost etike zajedničke odgovornosti, prenosi Vatican News.

Papa u skorije vrijeme ne putuje u Francusku

Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin novinarima je u Lurdu 15. kolovoza odgovorio da u programu pape Franje u predstojećem razdoblju nije predviđeno putovanje u Francusku, prenosi Vatican News.

Započeo susret nuncija u Vatikanu

Misnim slavljem koje je u bazilici Sv. Petra u srijedu 12. lipnja predvodio Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin počeo je susret papinskih predstavnika iz cijeloga svijeta u Vatikanu.

Kardinal Parolin u posjetu Iraku

„Vi ste Crkva mučenika. Krv vaših mučenika i svjedočanstvo vjere mnoge vaše braće i sestara blago su za Crkvu i sjeme nove vitalnosti. U svjetlu njihova primjera pozivam vas da nastavite živjeti svoju vjeru s radošću i zahvalnošću“, rekao je državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin u homiliji na misi slavljenoj 27. prosinca u kaldejskoj katedrali Sv. Josipa u Ankawi u sklopu posjeta Iraku od 26. do 28. prosinca prigodom božićnih slavlja.

Kardinal Parolin Božić slavi u Iraku

Kaldejski katolički patrijarh kardinal Louis Raphael Sako 24. prosinca prvi će put slaviti polnoćku zajedno s Papinim državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom.

1 2