Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pastoral-mladih

Sarajevo: Održana sjednica Odbora za mlade BK BiH

Odbor za mlade pri Vijeću za laike Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održao je u subotu 28. siječnja u prostorijama BK BiH u Sarajevu redovitu sjednicu pod predsjedanjem pomoćnog banjolučkog biskupa Marka Semrena, prenosi KTA.

Održan susret Temeljne formacije animatora Zagrebačke nadbiskupije

Drugi susret Temeljne formacije animatora Zagrebačke nadbiskupije na temu „Identitet animatora“ održan je tijekom posljednjeg vikenda došašća, 17. i 18. prosinca 2022. godine, u Samostanu karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu. Susret je vodilo devet animatora instruktora uz podršku povjerenika za pastoral mladih vlč. Kristijana Tušeka.

Kvalitetnim pastoralnim radom s mladima oni će se suživjeti s Crkvom

Nazire li se izgubljena generacija mladih u Crkvi, zbog odgode kateheza uživo ili slavlja sakramenata – pričesti i potvrde te zašto sakrament potvrde prati loš glas sakramenta 'rastanka' mladih od Crkve? Bila su to neka od pitanja na koja su se odgovori tražili u Argumentima HKR-a 26. travnja.

Svećenički dan Sisačke biskupije

Svećenički dan Sisačke biskupije održan je u četvrtak, 7. ožujka u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Predavanje na temu „Izazov naviještanja novim generacijama“ održao je povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivan Valentić.

Sjednica Nadbiskupijskog povjerenstva za pastoral mladih u Đakovu

U Nadbiskupskom domu u Đakovu u subotu 16. veljače održana je 51. sjednica Povjerenstva za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije. Na dnevnom redu bio je dogovor oko dva projekta koja su pred organizacijskim odborima unutar Povjerenstva; riječ je o Nadbiskupijskom križnom putu mladih i Nadbiskupijskom susretu mladih.

1 2