Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pastoralni-djelatnici

Papa u Mongoliji: Crkva treba neprestano naviještati Isusa

U okviru putovanja u Mongoliju, papa Franjo održao je svoj drugi javni govor u subotu 2. rujna, u katedrali sv. Petra i Pavla u Ulan Batoru te podsjetio da je Isus radosna vijest koju Crkva treba naviještati svim narodima, prenosi Vatican News.

Papa: „Skandali nas pozivaju na ponizno i trajno pročišćenje“

Moleći Večernju molitvu u jeronimitskom samostanu u Lisabonu iz 16. stoljeća, prvog dana svog apostolskog putovanja Portugalu za Svjetski dan mladih 2023., u srijedu 2. kolovoza papa Franjo je potaknuo svećenike i redovnike da s novim zamahom naviještaju spasonosnu poruku evanđelja u svijetu u kojem postoji mnogo tame, objavio je Vatican News.

Područni sastanci hrvatskih pastoralnih djelatnika s delegatom

Prvi područni sastanci u 2023. hrvatskih svećenika, đakona i pastoralnih suradnica i suradnika (redovnica i laikinja i laika), koji djeluju u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u Njemačkoj, s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom održani su, od ponedjeljka 30. siječnja do petka 3. veljače, u pet gradova i mjesta u Njemačkoj, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Maini i hrvatskih katoličkih misija i zajednica na čijem su području sastanci održani.

Papa pozvao na izgradnju vjerodostojne Crkve bez podlijeganja pesimizmu

Na molitvi Večernje u katedrali Notre-Dame de Québec, u četvrtak 28. srpnja papa Franjo je biskupe, svećenike, đakone, osobe posvećenoga života, sjemeništarce i pastoralne djelatnike pozvao na svjedočenje životom, na promicanje bratstva i na suočavanje pred sekularizacijom s „pastoralnom kreativnošću“. Papa je zamolio oprost za seksualno zlostavljanje maloljetnika i ranjivih osoba koje su počinili neki članovi Crkve, izvijestio je Vatican News.

1 2