Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pastoralni-pohod

Papa Franjo molio za Pakistan i Ukrajinu

Uz molitvu Anđeoskog pozdravljenja, na kraju mise koju je predslavio tijekom pastoralnog pohoda L'Aquili, u nedjelju 28. kolovoza 2022., papa Franjo pozvao je na molitvu za pogođene poplavama u Pakistanu i ratom u Ukrajini.

Papa potresom pogođenom stanovništvu L'Aquile: Sjećanje je snaga jednog naroda

Sveti otac Franjo je u nedjelju 28. kolovoza boravi u talijanskom gradu L'Aquili povodom proslave Celestinskoga oprosta. Na početku pastoralnog pohoda Papa se obratio civilnim vlastima, građanima te obiteljima žrtava potresa koji je kraj pogodio 2009. godine, na trgu ispred oštećene katedrale, javlja Vatican News.

Tri Gospina lika pratit će papu Franju u L'Aquili

Prigodom proslave Celestinskog oprosta, sveti otac Franjo će krajem kolovoza posjetiti talijanski grad L'Aquilu, koji je 2009. pogođen razornim potresom, a na tom hodočašću pratit će ga tri lika Blažene Djevice Marije, koja mještani posebno časte, javlja Vatican News.

Papa će u rujnu posjetiti Asiz i Materu

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u petak 8. srpnja program dvaju posjeta koja će papa Franjo ostvariti u rujnu: 24. rujna posjetit će Asiz u povodu susreta u okviru inicijative „Franjina ekonomija“ (Economy of Francesco), te 25. rujna Materu, u prigodi završetka Nacionalnoga euharistijskog kongresa.

Nadbiskup Uzinić pohodio Župu Ičiće

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić pohodio je na spomendan sv. Ivana od Boga, u utorak 8. ožujka, Župu Ičiće i u kapeli Sv. Ivana od Boga slavio misu u zajedništvu s upraviteljem Župe vlč. Perom Ljubičićem i generalnim vikarom vlč. Marijom Tomljanovićem.

1 2