Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: patnja

Misa povodom 500. obljetnice smrti Marka Marulića

U nedjelju 21. travnja, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Zdenko Križić predvodio je misno slavlje u crkvi sv. Frane na Obali u Splitu povodom 500. obljetnice smrti Oca hrvatske književnosti Marka Marulića, objavila je Splitsko-makarska nadbiskupija.

Papina homilija na Cvjetnicu

Donosimo u cijelosti homiliju koju je izgovorio papa Franjo na misi Nedjelje Muke Gospodnje ili Cvjetnicu 2. travnja slavljenoj na Trgu sv. Petra u Vatikanu. Okosnica Papine homilije bile su Isusove riječi "Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio".

Božja ljubav nema mjere

Papa Franjo je u nedjelju, 19. veljače s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Biskup Križić predvodio misu na 30. obljetnicu pada Slunja i progonstva Slunjana

Programom “Da se ne zaboravi” u utorak, 16. studenoga u Slunju je obilježena 30. godišnjica sloma obrane toga grada i progona oko 15.000 građana, koji su se vratili tek s pobjedonosnom vojno-redarstvenom operacijom Olujom 1995. godine. Koncelebriranu misu u crkvi Presvetoga Trojstva predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Papa predvodio misu za pokojne kardinale i biskupe

Prisjećajući se na misi u Bazilici sv. Petra u četvrtak, 4. studenoga, 17 kardinala i 191 biskupa koji su preminuli u protekloj godini, Sveti Otac je pozvao na drugačiji pogled na nevolje – u tjeskobama koje nam nemaju smisla, Bog nam prilazi kako bi nas spasio, prenosi Vatican News.

1 2