Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: patrijarh-bartolomej-i

Ekumenski patrijarh Bartolomej stigao u Poljsku

Ekumenski carigradski patrijarh Bartolomej I. otputovao je u nedjelju 27. ožujka u Varšavu gdje ga je primio pravoslavni varšavski metropolit Sava u zračnoj luci. Ekumenski patrijarh želi tijekom posjeta Poljskoj, koji traje do srijede, posjetiti, utješiti i blagosloviti ratne izbjeglice iz Ukrajine, izvijestio je Vatican News.

Božićna čestitka ekumenskoga patrijarha

Počasni poglavar svjetskoga pravoslavlja carigradski ekumenski patrijarh Bartolomej I. u božićnoj čestitki poručio je vjernicima da je znanost koja služi čovjeku dragocjeni Božji dar, prenosi Vatican News.

Papa: Milosrđe svetog Andrije, snaga u teškim vremenima

Papa Franjo je poslao poruku carigradskom ekumenskom patrijarhu Bartolomeju I. povodom blagdana svetoga Andrije apostola, zaštitnika patrijarhata. Kardinal Koch je, zajedno s vatikanskim izaslanstvom sudjelovao na božanskoj liturgiji slavljenoj u Istanbulu, objavio je Vatican News.

Patrijarh Bartolomej I.: Prihvat mora postati integracija, ali nikada sinkretizam

Iznenađenje za sve nazočne na susretu s papom Franjom na Papinskome teološkom fakultetu Posillipo u Napulju u petak 21. lipnja bila je vijest koju je dekan fakulteta o. Di Luccio istaknuo u pozdravnom govoru, o pismu koje je 16. lipnja primio od ekumenskog carigradskog patrijarha Bartolomeja I., koji se na taj način idealno sjedinio s Papom koji mu je pak zahvalio, odajući mu veliko priznanje na dan posvećen temama mira, bratstva, prihvata i dijaloga u brizi za zajednički dom.