Budi dio naše mreže
Izbornik

Papi Franji poruke podrške uputili patrijarh Bartolomej I., veliki imam Ahmand al-Tayyeb i glavni rimski rabin Riccardo Di Segni

Vatikan (IKA)

Vjerske i političke vođe diljem svijeta uputili su svoje dobre želje i molitve za papu Franju koji se u rimskoj bolnici Gemelli dobro oporavlja od operativnog zahvata kojemu se podvrgnuo zbog tzv. divertikularne stenoze debelog crijeva, javlja Catholic News Agency (CNA) u ponedjeljak 5. srpnja.

Među porukama za brzim ozdravljenjem posebno se ističu one ekumenskog carigradskog pravoslavnog patrijarha Bartolomeja I., sunitskog imama Ahmada al-Tayyeba, a poruku podrške uputio mu je i glavni rimski rabin Riccardo Shemuel Di Segni.

Patrijarh Bartolomej I., duhovni vođa istočnih pravoslavnih kršćana, uputio mu je bratske želje za brzim oporavkom, kako bi ga “ponovno vidio u zajedničkom, prijeko potrebnom, poslanju na jedinstvu kršćana na koje nas Krist poziva”.

Veliki imam Al-Azhara Ahmad al-Tayyeb iz egipatskog Kaira poželio je putem Twittera “dragom bratu brz oporavak koji će ga vratiti njegovoj misiji za čovječanstvo”.

Sličnom porukom podrške i vjere u brzi oporavak Pape pridružio se i glavni rimski rabin Riccardo Shemuel Di Segni, izvijestila je Catholic News Agency (CNA) u ponedjeljak 5. srpnja.

Prethodno je podršku papi Franji uputio i papa emeritus Benedikt XVI., putem svoga osobnog tajnika nadbiskupa Georga Gansweina, koji je prenio da “Benedikt XVI. s ljubavlju moli za zdravlje pape Franje”.