Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: petrinja

Pasija u Petrinji

Na prostoru ispred crkve Sv. Lovre u gradskom parku u Petrinji na Cvjetnicu, 10. travnja, izvedena je pasija, glazbeno-scenski prikaz Isusove muke i uskrsnuća, pod nazivom “Da nisi i ti učenik toga čovjeka?”

Školarci iz Petrinje pomogli izbjeglicama iz Ukrajine

Učenici 4. C razreda Osnovne škole Mate Lovraka iz Petrinje poslali su u subotu 26. ožujka humanitarnu pomoć raseljenim osobama iz Ukrajine udomljenima na području Lipovljana, priopćila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Mozartov Requiem - za obnovu Bazilike Srca Isusova

Na drugu godišnjicu zagrebačkog potresa, 22. ožujka u 20 sati, Zaklada "Anamarija Carević" organizira u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog donatorski koncert za obnovu Bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj na kojem će uz Orkestar Bazilike i Akademski zbor Palma kao solisti nastupiti: Daria Auguštan, Emilia Rukavina, Domagoj Dorotić te Luciano Batinić. Izvedbom će ravnati nekadašnji dugogodišnji voditelj Zbora, dirigent Robert Homen. 

U Petrinji i Glini obilježena prva obljetnica potresa

Na prvu obljetnicu razornog potresa koji je imao epicentar na Banovini, a pogodio je gotovo čitavu Sisačku biskupiju, u srijedu 29. prosinca sisački biskup Vlado Košić predvodio je u župnoj crkvi Sv. Lovre u Petrinji misu zadušnicu za sve poginule.

Biskup Košić obišao stanovnike petrinjskog kontejnerskog naselja Sajmište

Djelatnici i volonteri Caritasa Sisačke biskupije, predvođeni koordinatoricom s. Smiljom Čirko, u sklopu svoje redovite brige za stradale u potresu obilaze sve one koji su smješteni u stambenim modulima i drugim oblicima privremenog smještaja, a u petak 3. prosinca u obilasku stanovnika kontejnerskog naselja Sajmište u Petrinji pridružio im se i sisački biskup Vlado Košić.

1 2 3 11