Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: petrinja

Proslavljena misa povodom 31. obljetnice pada Petrinje

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u srijedu 21. rujna ispred kapele Sv. Jakova u Mošćenici misu za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu povodom 31. obljetnice pada Petrinje u neprijateljske ruke, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Posvećena crkva Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu 6. kolovoza svečano misno slavlje u župnoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji tijekom kojeg je i posvetio tu crkvu te je u oltar položio moći bl. Miroslava Bulešića.

Biskup Košić blagoslovio nove kuće obitelji Vučak i Tadić u Petrinji

Franjevci Bosne Srebrene, preko Karitativne udruge „Kruh sv. Ante“ i uz podršku dobročinitelja, članova i prijatelja završili su izgradnju još dviju kuća za obitelji stradale u potresu na području Sisačke biskupije. Petu i šestu kuću dobile su obitelji Vučak i Tadić iz Petrinji, a u utorak 19. srpnja blagoslovio ih je sisački biskup Vlado Košić.

Pasija u Petrinji

Na prostoru ispred crkve Sv. Lovre u gradskom parku u Petrinji na Cvjetnicu, 10. travnja, izvedena je pasija, glazbeno-scenski prikaz Isusove muke i uskrsnuća, pod nazivom “Da nisi i ti učenik toga čovjeka?”

1 2 3 12