Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: petrinja

Kreće projekt "Kuća nade"

Udruge „Bauern helfen Bauern“ i Malteser Hrvatska, Caritas Sisačke biskupije i Grad Petrinja pokreću projekt "Kuća nade" koji će biti predstavljen 7. travnja u Sisku.

Školarci u Petrinji dobili pakete svojih vršnjaka iz Rijeke

Caritas Riječke nadbiskupije u petak 12. ožujka dostavio je pakete humanitarne pomoći u OŠ Dragutin Tadijanović u Petrinji. Pakete su pripremili učenici nižih razreda riječkih škola OŠ Škurinje i OŠ Gelsi, koji su nakon potresa prikupljali školski pribor, bilježnice i torbe te higijenske potrepštine za svoje vršnjake. Caritas su odabrali kao posrednika u tom lancu solidarnosti, kako bi prikupljena pomoć stigla do djece u školi koja je stradala u potresu.

Prilično jak potres kod Petrinje

Seizmografi Seizmološke službe u srijedu 24. veljače 2021. godine u 10 sati i 58 minuta zabilježili su prilično jak potres s epicentrom nedaleko od Petrinje, kod Glinske Poljane. Magnituda potresa iznosila je 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice, izvijestila je Seizmološka služba Hrvatske.

Potres na Banovini: Petrinja i Sisak pomaknuli se i do 86 cm

U razdoblju od 4. do 28 siječnja na potresnom pogođenom području službenici Državne geodetske uprave obavili su pripremne radnje i precizna kontrolna satelitska (GNSS) mjerenja na području gradova Gline, Petrinje i Siska, prenosi u nedjelju 14. veljače mrežni portal Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa - potresinfo.gov.hr.

Banovina: Započelo useljavanje u stambeno kontejnersko naselje u Petrinji

U subotu 13. veljače i službeno je započelo useljavanje u naselje u Petrinji s 80 stambenih kontejnera, nakon što je načelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved simbolično predao to naselje na korištenje petrinjskom gradonačelniku Darinku Dumboviću, izvještava Hina.

1 2 3 9