Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: petrinja

Prilično jak potres kod Petrinje

Seizmografi Seizmološke službe u srijedu 24. veljače 2021. godine u 10 sati i 58 minuta zabilježili su prilično jak potres s epicentrom nedaleko od Petrinje, kod Glinske Poljane. Magnituda potresa iznosila je 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice, izvijestila je Seizmološka služba Hrvatske.

Potres na Banovini: Petrinja i Sisak pomaknuli se i do 86 cm

U razdoblju od 4. do 28 siječnja na potresnom pogođenom području službenici Državne geodetske uprave obavili su pripremne radnje i precizna kontrolna satelitska (GNSS) mjerenja na području gradova Gline, Petrinje i Siska, prenosi u nedjelju 14. veljače mrežni portal Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa - potresinfo.gov.hr.

Banovina: Započelo useljavanje u stambeno kontejnersko naselje u Petrinji

U subotu 13. veljače i službeno je započelo useljavanje u naselje u Petrinji s 80 stambenih kontejnera, nakon što je načelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved simbolično predao to naselje na korištenje petrinjskom gradonačelniku Darinku Dumboviću, izvještava Hina.

Luksemburški Hrvati pomažu stanovnicima Gline i Petrinje te sisačkoj bolnici

Hrvati u Luksemburgu su se nakon potresa odmah organizirali, no nisu željeli nasumice slati pomoć već su se prvo povezali s lokalnom udrugom kako bi ustanovili koje su stvarne potrebe ljudi na terenu, piše u četvrtak 4. siječnja na internetskom portalu potresinfo.gov.hr Stožera civilne zaštite RH za otklanjanje posljedica potresa.

Postavljeni prvi stambeni kontejneri na Sajmištu u Petrinji

Prvi kontejneri postavljeni su na Sajmištu u Petrinji u srijedu, 3. veljače 2021. godine, kako je to bio najavio potpredsjednik Vlade RH i čelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved, izvještava u srijedu 3. veljače službena stranica Nacionalnog stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe izazvane potresima - potresinfo.gov.hr.

Igraonica za djecu u kamionu Hrvatske vojske u Petrinji

Hrvatska vojska je u subotu 30. siječnja u suradnji s igraonicom „Vatrin kutak“ na rukometnom igralištu u Petrinji napravila igraonicu za djecu u kamionu HV-a, priopćila je Samostalna služba za odnose sa javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Šef Stožera Tomo Medved: Od subote se uklanjaju objekti označeni za rušenje

Voditelj Stožera civilne zaštite za saniranje posljedica potresa Tomo Medved rekao je na konferenciji za novinare u Petrinji u petak 29. siječnja kako vjeruje da je ono najgore iza nas te da od subote 30. siječnja počinje druga faza djelovanja, uklanjanje objekata koji su u potresu toliko oštećeni da se moraju ukloniti, izvijestila je Hina.

1 2 3 9