Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: petrinja

II. mladifest Hrvatska održan u Petrinji

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Sisačke biskupije i zajednice Marijine legije  u Petrinji se od 11. do 13. rujna održao II. mladifest Hrvatska, pod geslom „Tko je žedan, neka dođe!“

Lovrenčevo proslavljeno u Petrinji

Petrinjska župa sv. Lovre svečano je u ponedjeljak 10. kolovoza proslavila blagdan svoga nebeskoga zaštitnika i zaštitnika Grada Petrinje. 

U Petrinji proslavljeno Preobraženje Gospodnje

Svetkovinu Preobraženja Gospodnjeg svečano je u utorak, 6. kolovoza proslavila istoimena petrinjska župa, koja nosi svoje ime na vječni spomen oslobođenja Petrinje u Domovinskom ratu 6. kolovoza 1995. godine.

Proslavljen Dan vojne kapelanije „Sveti Ilija prorok“ u Petrinji

Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske koji su na službi u petrinjskoj vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ proslavili su u ponedjeljak, 20. srpnja blagdan nebeskog zaštitnika svetog Iliju proroka i Dan vojne kapelanije, izvijestio je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Biskup Košić krstio peto dijete obitelji Sučec

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu, 30. svibnja u župnoj crkvi Sv. Lovre u Petrinji misno slavlje i tom prigodom krstio Ireneja, peto dijete u obitelji Vlade i Dolores Sučec. Slavlju su uz obitelji nazočili i članovi petrinjske Marijine legije kojoj pripada i ova obitelj.

Proslava Bogojavljenja u župi Preobraženja Gospodnjeg

U župnoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji u ponedjeljak 6. siječnja svečano je proslavljena svetkovina Bogojavljenja. Svečanu misu predvodio je župnik Damir Ceković, a za oltarom je posluživao đakon župe Pohoda BDM Sisak Igor Borić koji je i propovijedao.

Na nama nije da sudimo i osuđujemo, nego da oprostimo

U predvečerje Dana sjećanja na žrtve Škabrnje i Vukovara, u ponedjeljak 18. studenoga, u Mošćenici, naselju u gradu Petrinji mještani su već tradicionalno položili lampione uzduž ulice Ante Starčevića, najprometnije ulice naselja koja povezuje Petrinju i Sisak.  

Biskup Košić blagoslovio kapelu Sv. Roka u Petrinji

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na blagdan sv. Roka u petak 16. kolovoza svečano misno slavlje u istoimenoj novosagrađenoj kapeli u Petrinji (župa sv. Lovre), koju je tom prigodom i blagoslovio.

1 2