Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pismo-svecenicima

Pismo svećenicima o sinodskom hodu

Generalni tajnik Biskupske sinode kardinal Mario Grech i prefekt Kongregacije za kler Lazzaro You Heung Sik uputili su na blagdan sv. Josipa 19. ožujka pismo svećenicima o sinodskom hodu. Pismo voditelja dvaju dikasterija prenosimo u cijelosti.

Biskupi Srbije uputili pismo svećenicima u svezi novih mjera Kriznog stožera u borbi protiv COVID-19

Biskupi biskupija u Srbiji: Stanislav Hočevar SDB (nadbiskup i metropolit beogradski), Ivan Pénzes (biskup subotički), Đura Džudžar (eparh Ruskokrsturske eparhije sv. Nikole za katolike bizantskog obreda u Srbiji), Đuro Gašparović (biskup srijemski) i Martin Roos (umirovljeni biskup temišvarski i apostolski upravitelj zrenjaninski) uputili su 16. srpnja pismo katoličkim svećenicima u Srbiji. Prenosimo ga u cijelosti.

Bjelovarsko-križevačka biskupija: Pismo svećenicima o proslavi Velikog tjedna

Vjernici će se zasigurno truditi u svojim domovima da se duhovno pridruže obredima Velikog tjedna u svojim župama. Stoga Vas potičem da na bilo koji raspoloživ i dopušten način obavijestite svoje župljane o vremenu u kojem ćete slaviti svete obrede, a pored toga imaju mogućnost pratiti njihove prijenose na javnim medijima. Na taj način u sadašnjim prilikama ostvarit će dragocjeno zajedništvo naše mjesne Crkve i potvrditi se u svom duhovnom identitetu, što ima i nemalo psihološko značenje u vrijeme izolacije.

Papino Pismo svećenicima

Papa Franjo uputio je pismo svećenicima u prigodi 160. obljetnice smrti Arškog župnika čiji se danas slavi liturgijski spomen. U pismu Papa izražava potporu, blizinu i ohrabrenje svim svećenicima koji usprkos naporima i razočaranjima svaki dan slave sakramente i prate Božji narod, objavio je 4. kolovoza Vatican News.