Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pobacaj

Priopćenje s jesenskog plenarnog zasjedanja Austrijske BK

Jesensko plenarno zasjedanje Austrijske biskupske konferencije održano je od 4. do 7. studenoga u Laab im Waldeu. Nakon zasjedanja objavljeno je priopćenje u kojem su sažete glavne teme o kojima su austrijski biskupi raspravljali tijekom četverodnevnog zasjedanja: Sinoda o Amazoniji, uloga žene u Crkvi, Caritas, Božja riječ, potpomognuto samoubojstvo te pomoć napaćenom sirijskom narodu.

U Zadru predstavljena knjiga 'Neplanirano' Abby Johnson: Od klinike za pobačaj do svjetskog središta Inicijative 40 dana za život

Knjigu 'Neplanirano' autorice Abby Johnson u izdanju Verbuma u četvrtak, 17. listopada u dvorani Ogranka Matice Hrvatske u Zadru predstavili su fra Lazar Perica, župnik župe Uznesenja Marijina u šibenskim Bilicama i Marija Šošić, regionalna koordinatorica inicijative '40 dana za život' za Dalmaciju. Svjedočili su zadarski bračni par Jure i Elizabeta Lemezina, roditelji četvero djece te Mihaela Krajina iz Splita.

Prof. dr. Matulić o novom Zakonu o pobačaju: „Supstancijalne promjene zapravo u zakonu nisu moguće“

Nema sadržajne, ključne kvalitativne razlike u Zakonu o pobačaju iz 1978. g. koji je na snazi u Hrvatskoj četrdeset godina i novoga zakona o pobačaju koji je Hrvatski sabor na prijedlog Vlade RH dužan donijeti, s uputom kakvu je naložio Ustavni sud RH. Drugim riječima, nema bitne razlike između Zakona o pobačaju u Hrvatskoj koji je donesen u komunizmu i zakona koji su već na snazi u europskim demokratskim i liberalnim zemljama, a dozvoljavaju pobačaj.

Program “Iscjeljenje očeva srca” od pobačaja započinje u korizmi

Iscjeljenje rana uzrokovanih pobačajem, bila je tema HKR-ovih 'Argumenata' u utorak 1. listopada čiji su sugovornici iz Udruge 'Hrvatska za život' predstavili svoj najnoviji program za muškarce “Iscjeljenje očeva srca”. HKR-ovi gosti bili su vlč. Davor Šumandl, Lidija Dugan i Vedran Politeo.

Papa: Ljudski je život svet i nepovrediv

Primivši u subotu 25. svibnja u audijenciju sudionike skupa naslovljenoga "Yes to life!", papa Franjo je ponovno istaknuo da je svako dijete dar, stoga ga treba prihvatiti, voljeti i brinuti o njemu. Liječnike je potaknuo da njihov cilj bude ozdravljenje, ali i sveta vrijednost života, te da budu potpora svima koji su u nevolji i boli, izvijestio je Vatican news.

Novi broj Veritasa

Pobačaj – ubojstvo i teški grijeh tema je novog broja Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga.

1 2