Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pobacaj

Papa: Ljudski je život svet i nepovrediv

Primivši u subotu 25. svibnja u audijenciju sudionike skupa naslovljenoga "Yes to life!", papa Franjo je ponovno istaknuo da je svako dijete dar, stoga ga treba prihvatiti, voljeti i brinuti o njemu. Liječnike je potaknuo da njihov cilj bude ozdravljenje, ali i sveta vrijednost života, te da budu potpora svima koji su u nevolji i boli, izvijestio je Vatican news.

Novi broj Veritasa

Pobačaj – ubojstvo i teški grijeh tema je novog broja Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga.

Zakonska zaštita nerođenih u Argumentima HKR-a

Zakonska prava začetih bila su tema emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija 11. veljače. Podsjetimo, prije tjedan dana tema iste emisije bilo je pravo na život začetih i nerođenih, ali s medicinskog i moralnog aspekta.

Abortus i pravo djeteta na život u Argumentima HKR-a

U Argumentima HKR-a 4. veljače bilo je riječi o abortusu i sukobu dvaju prava – djeteta na život i majke na slobodu izbora. Gosti Tanje Popec bili su prof. dr. Tonči Matulić, autor knjige "Pobačaj – drama savjesti" i profesor bioetike na KBF-u u Zagrebu te ginekolog dr. Oliver Vasilj, stručnjak za područje fetalnog ponašanja djeteta iz KB Sveti Duh, Zagreb.

U Zagrebu predstavljena knjiga dr. Tončija Matulića "Pobačaj. Drama savjesti"

Predstavljanje knjige "Pobačaj. Drama savjesti" dr. Tončija Matulića, profesora moralne teologije na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održano je u četvrtak 31. siječnja u franjevačkom samostanu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u zagrebačkoj Dubravi. Knjigu su predstavili umirovljeni zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić, prof. dr. Ana Borovečki te dr. fra Ante Bekavac.

1 2