Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pobacaj

Poljska: Reakcija nadbiskupa Gądeckog na prosvjede i oskvrnjenje crkvi

Predsjednik Poljske biskupske konferencije i poznański nadbiskup Stanisław Gądecki reagirao je na kritike na odluku Ustavnog suda o neustavnosti odredbe zakona o mogućnosti pobačaja zbog oštećenja ili bolesti kod nerođenog djeteta, nakon što su prosvjednici u nedjelju 25. listopada oskvrnuli crkve u nekoliko gradova, objavila je Catholic News Agency.

Američki kršćani pozvali vodstvo Demokratske stranke da podrži politiku za-život

Skupina koju čine više od stotinu kršćanskih vjerskih vođa, svećenika, teologa i laika zatražilo je od Nacionalnog vijeća Demokratske stranke (DNC) da izmijene svoju liberalnu politiku kad je riječ o pobačaju i okrenu se politici za-život, odnosno zaštiti života nerođenih, prenosi Catholic News Agency (CNA) u petak 24. srpnja.

Priopćenje s jesenskog plenarnog zasjedanja Austrijske BK

Jesensko plenarno zasjedanje Austrijske biskupske konferencije održano je od 4. do 7. studenoga u Laab im Waldeu. Nakon zasjedanja objavljeno je priopćenje u kojem su sažete glavne teme o kojima su austrijski biskupi raspravljali tijekom četverodnevnog zasjedanja: Sinoda o Amazoniji, uloga žene u Crkvi, Caritas, Božja riječ, potpomognuto samoubojstvo te pomoć napaćenom sirijskom narodu.

1 2 3