Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pogrebni-obredi

Kardinal Re: Kardinal Pell, primjer kako dostojanstveno prihvatiti nepravdu

Misu zadušnicu za kardinala Georgea Pella, nekadašnjega pročelnika Tajništva za gospodarstvo, preminuloga 10. siječnja u 82. godini života, predvodio je u subotu 14. siječnja u bazilici Sv. Petra u Vatikanu dekan Kardinalskoga zbora kardinal Giovanni Battista Re, prenosi Vatican News.

Pokop fra Marijana (Mate) Mandaca

Fra Marijan (Mate) Mandac pokopan je u ponedjeljak 9. siječnja na groblju Lovrinac u Splitu, izvijestila je Franjevačka provincija Sv. Jeronima.

Biskup Gorski predvodio sprovodne obrede za vlč. dr. Stjepana Sirovca

U subotu 31. prosinca župna crkva Uzvišenja Svetog Križa u Svetom Križu Začretju odisala je mirom tijekom oproštaja od svećenika dr. Stjepana Sirovca koji je u posljednjih nekoliko godina službovao kao supsidijar u rodnoj župi, a preminuo je 30. prosinca u 77. godini života i 51. godini svećeništva.

Pokop preč. Josipa Saboleka

Preč. Josip Sabolek, umirovljeni svećenik Biskupije Željezno (Eisenstadt), pokopan je u petak 2. prosinca na mjesnom groblju u Madžarevu, a preminuo je u utorak 29. studenoga, nakon kratke bolesti, u 80. godini života i 51. godini svećeništva.

Pokop dominikanca Pere Juriča

Na zagrebačkom groblju Mirogoju u četvrtak 15. rujna, u nazočnosti obitelji i rodbine, dominikanaca i dominikanki te prijatelja i okupljenih vjernika pokopan je dominikanac fr. Pero Jurič, član Hrvatske dominikanske provincije i samostana bl. Augustina Kažotića u Klopču.

Pokop vlč. Mladena Juvenala Milohanića

Umirovljeni svećenik Porečke i Pulske biskupije Mladen Juvenal Milohanić, koji je preminuo 12. rujna u Svećeničkom domu u Puli, u 83. godini života i 57. godini svećeništva, pokopan je u srijedu 14. rujna u Tinjanu.

Pokop služavke Maloga Isusa s. M. Marije-Ane Kustura

Sestra M. Maria-Ana (Marica) Kustura, služavka Maloga Isusa, preminula 12. lipnja u bolnici u Belgiji, u 70. godini života i u 47. godini redovništva, pokopana je u subotu 18. lipnja na groblju Dubravica u Vitezu.

Pokopan fra Vlado Zahija

U samostanu Navještenja Marijina na Košljunu slavljena je 7. travnja misa zadušnica i sprovodni obredi za fra Vladu Vjekoslava Zahiju, člana Franjevačke provincije sv. Jeronima iz Zadra.

Oproštaj od fra Bone, „dobrog duha Varaždina”

O. Bono Zvonimir Šagi, OFMCap, koji je nakon kratke i teške bolesti preminuo 16. studenoga u varaždinskoj Općoj bolnici, u 88. godini života, 69. godini redovništva i 63. godini svećeništva, pokopan je 19. studenoga u kapucinskoj grobnici na Gradskom groblju u Varaždinu.

1 2