Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pokop

Sprovodni obredi vlč. Zlatka Rajčevca

Sprovodni obredi za vlč. Zlatka Rajčevca, umirovljenog sotinskog župnika koji je preminuo u nedjelju, 9. svibnja u KBC-u Osijek, u 79. godini života i 53. godini svećeništva, održani su u utorak, 11. svibnja na mjesnom groblju u Šagu.

U Splitu pokopan fra Nikola Roščić

U srijedu, 20. siječnja u popodnevnim satima, na splitskom groblju Lovrinac, u samostanskoj grobnici franjevaca konventualaca, pokopan je fra Nikola Mate Roščić, franjevac konventualac.

Pokopan salezijanac don Rudolf Belko

Vjernici župe sv. Ivana Bosca u Podsusedu oprostili su se 19. siječnja od svoga župnika don Rudolfa Belka. Pokop na Miroševcu u srijedu 20. siječnja vodio je pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško, a misu zadušnicu u crkvi Sveta Mati Slobode predsjedao je salezijanac don Petar Belina.

Pokopan don Vergilijo Bilić, svećenik Šibenske biskupije

Svećenik Šibenske biskupije don Vergilijo Bilić pokopan je u petak 8. siječnja na groblju Gospe od Gradine na otoku Murteru. Prije pokopa šibenski biskup Tomislav Rogić predvodio je misu zadušnicu u župnoj crkvi svetog Frane u Betini.

Pokopana tijela dvoje od osmero mladih stradalih kod Posušja

Mještani, rodbina i prijatelja ispratili su u nedjelju 3. siječnja u Posušju na groblju Martića križ na posljednji počinak dvoje mladih ljudi, Mirelu Rezo i Stjepana Jukića Cvitanovića, a tijela šestero njihovih kolega koji su također preminuli od gušenja plinom bit će pokopana u ponedjeljak 4. siječnja u mjestu Rakitno, javlja Hina i internetski portal poskok.info.

U Požegi pokopan svećenik Valentin Halić

Na groblju Krista Kralja u Požegi, 23. prosinca u kanoničku grobnicu položeno je mrtvo tijelo umirovljenog svećenika Požeške biskupije Valentina Halića. U ograničenim okolnostima sprovodne obrede predvodio je biskup Antun Škvorčević, u zajedništvu s kanonicima Stolnog kaptola sv. Petra i svećenicima Požeške biskupije.

Pokopan don Milenko Majić, vojni kapelan

Ispraćaj don Milenka s vojnog poligona u Slunju bio je u utorak, 8. prosinca u kapeli koja je izgrađena u vrijeme njegove kapelanske službe. Sprovodni obredi održani su u srijedu 9. prosinca na mjesnom groblju Bartuluša u Drinovcima (BiH), gdje je služena i misa zadušnica koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup mons. Petar Palić u zajedništvu s vojnim ordinarijem u RH mons. Jurom Bogdanom.

U Ivanić-Gradu pokopan svećenik Antun Pećar

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu 5. prosinca sprovodne obrede na Gradskom groblju u Ivanić-Gradu te misu zadušnicu u župnoj crkvi za pokojnog vlč. Antuna Pećara, preminulog u srijedu 2. prosinca u KB Dubrava u Zagrebu u 70. godini života i 40. godini svećeništva.

Pokopan gvardijan samostana sv. Frane u Zadru fra Ante Kekez

Fra Ante Kekez, OFM, gvardijan samostana sv. Frane u Zadru, član Franjevačke provincije sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru, pokopan je u četvrtak 26. studenoga u franjevačkoj grobnici na Gradskom groblju u Zadru. Sprovodni obred i misu zadušnicu u crkvi sv. Frane predvodio je fra Andrija Bilokapić, provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima.

1 2 3