Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: post

Vladika Stipić pozvao vjernike na predbožićni post

Povodom početka Božićnoga posta u Grkokatoličkoj Crkvi, križevački vladika Milan Stipić, pozvao je vjernike na post i molitvu kako bi dočekali Božić obnovljena duha porukom „Dočekajmo Božić obnovljena duha“, izvijestila je Križevačka eparhija.

Papa petak 27. listopada proglasio danom molitve i posta za mir

Na kraju redovne opće audijencije srijedom papa Franjo se osvrnuo na ono što se događa u Palestini i Izraelu te pozvao vjernike svih vjera na dan posta i pokore koji će se održati 27. listopada. Rat poništava budućnost, neka oružje utihne, neka se čuje vapaj mira za siromahe, naroda, djece, rekao je Papa koji je ponovno izrazio i blizinu napaćenoj Ukrajini, objavio je Vatican News.

Biskup Glasnović pozvao na post i molitvu za mir

Dubrovački biskup Roko Glasnović na kraju mise s đakonskim ređenjem u subotu 14. listopada 2023. uputio je svim vjernicima na području Dubrovačke biskupije poziv na molitvu i post za mir.

Asiz: Inicijativa posta i molitve za mir u Ukrajini

„Convivium pacis. Za itinerar mira“ naslov je inicijative koja će se održati u Asizu od 24. do 26. veljače, na početku pokorničkog vremena korizme, točno godinu dana nakon eskalacije rata u Ukrajini, u kojoj će među ostalima sudjelovati predsjednik Talijanske biskupske konferencije kardinal Matteo Zuppi, izvještava Vatican News.

1 2 3 5