Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: post

Pepelnica u splitskoj prvostolnici

Splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić predvodio je misno slavlje s obredom pepeljanja na Čistu srijedu ili Pepelnicu, 14. veljače, u splitskoj prvostolnici.

Korizma bez odricanja?

Može li korizma biti plodonosna bez odricanja i što se u korizmi može dodati kako bi se spremno odgovorilo na pepelnički poziv: „Obrati se i vjeruj Evanđelju!", pitanja su na koja se odgovor može naći u tekstu objavljenom 12. veljače 2024. na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Vladika Stipić pozvao vjernike na predbožićni post

Povodom početka Božićnoga posta u Grkokatoličkoj Crkvi, križevački vladika Milan Stipić, pozvao je vjernike na post i molitvu kako bi dočekali Božić obnovljena duha porukom „Dočekajmo Božić obnovljena duha“, izvijestila je Križevačka eparhija.

Papa petak 27. listopada proglasio danom molitve i posta za mir

Na kraju redovne opće audijencije srijedom papa Franjo se osvrnuo na ono što se događa u Palestini i Izraelu te pozvao vjernike svih vjera na dan posta i pokore koji će se održati 27. listopada. Rat poništava budućnost, neka oružje utihne, neka se čuje vapaj mira za siromahe, naroda, djece, rekao je Papa koji je ponovno izrazio i blizinu napaćenoj Ukrajini, objavio je Vatican News.

1 2 3 6